Gratis caravan- en camperrijlessen

Gratis caravan- en camperrijlessen

Zoals elk jaar organiseert de Vlaamse Kampeertoeristen vzw (VKT) gratis rijlessen voor bestuurders van campers en caravans. Deze gaan door tijdens het weekend van 16 en 17 juni 2018 op het oefenterrein van een rijschool in Wilrijk. Wie dat wenst, kan ook zijn voertuig met caravan of camper laten wegen. Er is soms nog onduidelijkheid. Is mijn voertuig niet te zwaar geladen? Hoe zit het met de druk op de trekhaak? Zijn de banden nog in orde?  Daarom is het belangrijk dat je deelneemt met een geladen camper of caravan. 

Praktijkgerichte rijlessen

Elk jaar opnieuw zijn er ongevallen of worden er boetes uitgeschreven die konden vermeden worden. VKT merkt dat het qua voorlichting nog steeds nodig is om te voorzien in een degelijke informatiecampagne. Heel wat aandacht gaat hierbij naar preventie en voorlichting in hun tijdschrift 'Kampeertoerist' en dan is er nog jaarlijks dit instructieweekend. De rijlessen worden gegeven door ervaren VKT-instructeurs. De voorbije edities wezen uit dat zelfs ervaren chauffeurs van kampeervoertuigen nog altijd iets kunnen opsteken bij een rijles. De manoeuvres die aangeleerd worden zijn zeer praktijkgericht.

Praktisch

  • Deelname is gratis voor VKT-leden, niet-leden betalen € 5 administratiekosten.
  • Plaats: Boomsesteenweg 930, Wilrijk.
  • Wanneer: zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018, van 10.00 tot 17.00u.
  • GPS-coördinaten: N 51°8ʼ58.6"    E 04°22ʼ51"
  • Vergeet zeker het Certificate of Conformity (COC) niet of het Certificaat van Overeenstemming (CVO) voor voertuigen vanaf 1997. Voor lichte vrachtautoʼs is het identificatieverslag nodig.
  • Reserveren vooraf is niet mogelijk. Inschrijven kan enkel ter plaatse.
  • Website Vlaamse Kampeertoeristen: www.vkt.be 

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info