Het Domein van de Grotten van Han

Het Domein van de Grotten van Han

Het Domein van de Grotten van Han is een reis naar de oorsprong van de wereld en blijft hoog scoren op de ranking van populaire toeristische bestemmingen in België. Het domein dat zijn deuren opende in 1858 pakt elk jaar uit met nieuwigheden en is al lang niet meer alleen een bezoek aan de grotten. Je kan er een volledige dag doorbrengen.

Het Domein van de Grotten van Han bevindt zich in het eerste Geopark van België: het UNESCO Global Geopark Famenne-Ardenne.

Het Wildpark, het beste Wildlife Park

Een bezoek aan het Wildpark kan te voet of met de Safari-car. Het is het grootste dierenpark van België met een oppervlakte van maar liefst 250 hectaren. Te voet heb je de keuze uit twee afstanden: 3 of 6 km. Bij de Afgrond van Belvaux, halverwege het Wandelpad, kun je ervoor kiezen nog 3 km verder te wandelen  of daar het pendelbusje te nemen dat je nog tot bij de beren brengt. Op het parcours vind je diverse uitkijkposten en er ligt een imponerende loopbrug (Bladerdakbrug) van waarop je een fantastisch uitzicht krijgt over de vallei van de Lesse vanuit de toppen van de bomen. In het Wildpark verblijven een 20-tal soorten dieren waaronder de Europese ‘big five’: de wolf, lynx, bruine beer, bizon en de veelvraat.

Nieuw: het Berenbos, 2 hectare natuur als knappe woonplek voor de bruine beren.
Bezoek Wildpark met de Safari-car: 1u30
Bezoek Wildpark te voet: min. 3u

Grotten bezoeken met een klank- en lichtspektakel

De Grotten van Han behoren tot de mooiste van Europa en krijgt 3 sterren van de Michelin Gids. De LED-verlichting doet je de grotten nog beter beleven. En dan is er het klank- en lichtspektakel 'Origin', in het hart van de grot. Met behulp van video-mapping en lasertechnologie, ondersteund door een ‘pakkende’ muzikale uitvoering wordt het verhaal verteld van de oorsprong van de grotten. Je krijgt een evocatie te zien van toen er nog een oceaan stroomde en hoe uiteindelijk de magische ondergrondse wereld van de grotten ontstond waar je in rondstapt. Het is daar in het grottencomplex al niet echt warmpjes (constante temperatuur van 9°) maar kippenvel krijg je gegarandeerd met ‘Origin’. Je hoeft niet extra te betalen want het spektakel zit geïntegreerd in een gewoon bezoek. Bezoek je de Grot met je familie, met jonge kinderen of ouderen?  Tijdens het 1u15 durende bezoek Grot Ontdekking wandel je door de mooiste zalen en galerijen van de Grot! Zin om de Grot nog dieper te verkennen? Neem dan een duik onder de grond en ontdek de geologische wonderen van de Grot van Han tijdens het 2 uur durende bezoek Grot Doortocht!
Bezoek Grot Ontdekking: 1u15
Bezoek Grot Doortocht: 2u

Goed om te weten: het PassHan ticket geeft je toegang tot het Wildpark (te voet of met de Safari-car), de Grot en het PrehistoHan museum, een boeiende archeologische tentoonstelling.

 

Praktische informatie via hun website.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info