Handige vakantietips voor contactlensdragers

Draag jij sinds kort contactlenzen en ga je binnenkort op vakantie? Dan is er een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden om je vakantie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wij geven je 5 handige vakantietips die elke contactlensdrager moet weten!

Tip 1: draag daglenzen op vakantie

Over het algemeen wordt aangeraden om op vakantie daglenzen te dragen. Dat heeft twee redenen. In de eerste plaats zijn daglenzen zeer hygiënisch, omdat je ze slechts één dag draagt en daarna direct weggooit. Dat is ideaal als je bijvoorbeeld veel in het zwembad te vinden bent. Zwembadwater is namelijk een broedplaats van vuil en bacteriën. Ten tweede hoef je daglenzen niet schoon te maken, omdat je ze maar één dag draagt. Dat scheelt een hoop tijd en moeite!

Tip 2: neem oogdruppels mee

Ga jij met het vliegtuig of met de auto op vakantie? Droge lucht in het vliegtuig of in de auto door de airco kan ervoor zorgen dat je ogen uitgedroogd en geïrriteerd raken. Neem daarom altijd een klein flesje oogdruppels mee. Zo houd je je ogen gehydrateerd en verklein je de kans op irritatie.

Tip 3: pas op met zwemmen

Niet is fijner dan een verfrissende duik in het zwembad op een hete zomerdag. Zwembadwater is echter een prettige verblijfplaats voor viezigheid en bacteriën. Als je ervoor kiest om op vakantie daglenzen te dragen, dan kun je met een gerust hart een duik nemen in het zwembad. Je gooit deze lenzen immers dezelfde dag nog weg. Kies je er echter voor om maandlenzen te dragen, dan raden we het volgende aan:

  • Doe je lenzen uit voordat je gaat zwemmen; of
  • Maak je lenzen direct na het zwemmen schoon met lenzenvloeistof; of
  • Draag een passende zwembril die voorkomt dat er zwembadwater in je ogen komt.

Tip 4: neem een reserve setje lenzen of bril mee

Het kan natuurlijk gebeuren dat je lenzen kwijt of beschadigd raken op vakantie. Voor die gevallen is het verstandig om een extra setje lenzen mee te nemen. Geen tijd meer om langs de opticien te gaan? Bij veel opticiens kun je eenvoudig en snel online je contactlenzen bestellen. Vaak heb je je lenzen de volgende werkdag al in huis.

Tip 5: neem lenzenvloeistof mee

Maandlenzen en lenzenvloeistof worden vaak in één adem met elkaar genoemd. Logisch, want maandlenzen dien je elke dag na het dragen schoon te maken met lenzenvloeistof. Daglenzen gooi je na één dag dragen weg en hoef je in principe niet schoon te maken. Toch is het verstandig om lenzenvloeistof mee te nemen, bijvoorbeeld als er een vuiltje op je lens zit. Neem daarom altijd een klein flesje lenzenvloeistof mee, óók als je daglenzen gaat dragen op vakantie.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info