Hoe zorg je dat je goed verzekerd op vakantie gaat?

Hoe zorg je dat je goed verzekerd op vakantie gaat?

Op vakantie gaan met de auto is een populaire keuze voor veel reizigers. Je hebt immers de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, en je kunt ook genieten van de prachtige bezienswaardigheden die andere vormen van vervoer misschien niet toestaan. Maar voordat je op pad gaat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je auto goed verzekerd is. In deze blogpost willen we je daarom graag informeren over waar je op moet letten bij het afsluiten van een autoverzekering of huren van een auto op vakantie.

Autoverzekering berekenen

Als je met de auto op vakantie gaat, is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Maar hoe vind je nu de beste autoverzekering voor jouw reis? Allereerst is het handig om te weten dat een gewone autoverzekering vaak niet voldoende dekking biedt voor vakanties. Je wilt immers ook beschermd zijn tegen pechhulp in het buitenland, diefstal van bagage of schade door natuurgeweld.

Gelukkig kun je via verschillende vergelijkingssites heel eenvoudig een autoverzekering berekenen die specifiek gericht is op vakanties. Zo kun je kijken welke verzekering het beste bij jouw wensen past en dat kan flink schelen in kosten.

Buitenlandse dekking

Als je met de auto op vakantie gaat, ben je in veel gevallen ook verplicht om een buitenlandse dekking af te sluiten. Dit geldt vooral voor landen waar de wetgeving net wat anders is of waar de wegen anders zijn dan in Nederland. Zo is het bijvoorbeeld in Frankrijk verplicht om een veiligheidshesje mee te hebben voor iedere inzittende van de auto. In Duitsland en Oostenrijk moet je weer een vignet aanschaffen om op de snelweg te mogen rijden.

Als je twijfelt of je ook een buitenlandse dekking nodig hebt, neem dan altijd even contact op met je verzekeraar. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens je vakantie.

Dekking voor pechhulp en vervangend vervoer

Een ander belangrijk aspect van je autoverzekering tijdens je vakantie is de dekking voor pechhulp en vervangend vervoer. Niets is zo vervelend als stil komen te staan langs de Franse snelweg en geen idee hebben wat je moet doen. Zorg er daarom voor dat je autoverzekering ook pechhulp in het buitenland dekt. Zo ben je verzekerd van hulp in geval van pech en kun je snel weer op weg.

Ook dekking voor vervangend vervoer is belangrijk als je met de auto op vakantie gaat. Stel je voor dat je auto tijdens je vakantie total loss raakt en niet meer te repareren valt. Dan is het fijn als je verzekerd bent van een tijdelijke vervangende auto, zodat je je vakantie toch voort kunt zetten.

Dekking voor bijrijders en bagage

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de dekking voor bijrijders en bagage. Veel autoverzekeringen bieden een beperkte dekking voor bagage die gestolen wordt uit je auto of voor schade die ontstaat tijdens een ongeval. Het is dan ook verstandig om goed te kijken welke verzekering de beste dekking biedt voor jouw bagage.

Ook moet je er rekening mee houden dat bijrijders niet altijd standaard meeverzekerd zijn. Check daarom altijd even de polisvoorwaarden van je autoverzekering en neem contact op met je verzekeraar als je twijfelt of bijrijders meeverzekerd zijn of niet.

Als je met de auto op vakantie gaat, is het dus extra belangrijk om goed verzekerd te zijn. Zorg er daarom voor dat je autoverzekering ook dekking biedt voor pechhulp, vervangend vervoer, bagage en eventuele bijrijders. Zo kun je zonder zorgen op vakantie en kun je ook met een gerust hart terug naar huis rijden.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info