Keukenhof 2022: 'Flower Classics'

Keukenhof 2022: 'Flower Classics'

Flower Classics

Thema in 2022 was 'Flower Classics' en dat staat voor een klassiek maar zeer kleurrijk parcours. Er komen mensen van over de ganse wereld met een diverse cultuur en dat willen ze ook weerspiegelen in Keukenhof. Bloemen zijn belangrijk voor mensen en komen terug in symboliek, architectuur en kunst. Maar in 2022 zal het allemaal een beetje aangepast zijn met de coronamaatregelen. Zo verwachten ze zo'n 800.000 bezoekers op een veilige manier te kunnen ontvangen.
Koop reeds nu je ticket en garandeer zo je bezoek.

Beperkt aantal bezoekers

Het Keukenhof slaagt er telkens in de grote massa te begeesteren. Honderden bloembollenkwekers presenteren er hun fraaiste creaties waardoor het Keukenhof een open venster wereldwijd aanbiedt voor de sierteeltsector in Nederland. Dat dit aanspreekt, bewijzen de cijfers van het aantal bezoekers. Al vijf jaar op rij, voor het coronajaar 2020, komen ruim één miljoen bezoekers naar het Keukenhof in Lisse, in 2019 waren dat er 1,5 miljoen. Voor 2022 zal dit wellicht de helft zijn door de coronamaatregelen.
Lange wachtrijen vermijden kan je door je ticket nu te kopen.

7 miljoen bloembollen

De laatste werd geplant op 14 december '21 in het bijzijn van een afvaardiging van het Mauritshuis. 'Flower Classics' staat ook voor de bloem in de kunst, er is een speciale Mauritshuis-inspiratietuin met een replica van het beroemdste schilderij van Johannes Vermeer 'Het meisje met de parel'. Het Mauritshuis is dit jaar 200 jaar open voor bezoekers en viert dit met speciale tentoonstellingen zoals 'In Volle Bloei'.

Ons bezoek aan Keukenhof tijdens een eerdere editie

Keukenhof from Yves Verfaillie on Vimeo.

Praktisch

Het Keukenhof, Stationsweg 166 A, 2161 AM Lisse.
Meer info over openingsdatum: www.keukenhof.nl 

Bekijk onze reisaanbiedingen ...

  • Lastminutes en promoties in Leiden

    Lastminutes en promoties in Leiden

    Keuze uit meer dan 30 hotels, vakantiewoningen en B&B's in Leiden, soms tot 50% korting (afhankelijk van de reisperiode). Vanuit Leiden kan je met de bus verschillende malen per dag naar Keukenhof en terug.
    va. € 65 - Boek nu

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info