Krokuskriebels 2021

Krokuskriebels 2021

Tijdens de krokusvakantie 2021 (13 tot 21 februari) vindt de 10de editie van Krokuskriebels plaats. De Gezinsbond, ism Faro en steun van de Vlaamse Overheid, heeft meer dan honderd musea in Vlaanderen en Brussel bereid gevonden om hun deuren open te gooien voor families met jonge kinderen en tieners. De musea organiseren speciale activiteiten voor baby's, peuters, kleuters en 6- tot 14-jarigen. In 27 musea kan je zelfs terecht waarbij zowel de ouders als de tieners tussen 10 en 14 jaar samen aan een activiteit kunnen deelnemen.

Wat valt er te beleven?

Gedurende 9 dagen organiseren de deelnemende musea zo'n 140 activiteiten die alleen tijdens Krokuskriebels doorgaan. Dat kan een zoektocht zijn, een speciale rondleiding, spelletjes of een atelier. Voor wie het nog actiever moet zijn er belevingsparcours en ontdekkingstochten. Wie het rustig wil kan ook luister naar verhalen. Het complete aanbod kan je vinden op de website www.krokuskriebels.be

Een voorbeeld?

In het Gentse Huis van Alijn organiseren ze voor 10 tot 14 jarigen de Grote Generatiestrijd waarbij tieners en ouders het tegen elkaar opnemen. Wie kan het langst hoelahoepen of wie scoort het best in Pac-Man en heeft de beste TikTokmoves? De 5 tot 12-jarigen gaan als detective op onderzoek naar de mysterieuze verdwijning van Hendrik Alijn. Er loopt ook nog een tentoonstelling 'Circus Onderweg' en ook daar zijn er activiteiten voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info