Lichtfestival aan de kust

Lichtfestival aan de kust

Knokke-Heist heeft een primeur voor wie wil genieten van de kerstbeleving aan de kust. Van 8 december 2018 tot en met 6 januari 2019 kan je voor het eerst in Knokke-Heist getuige zijn van een Lichtfestival. Het wordt niet zomaar een parcours langs met mooie lichtjes gevulde straten, neen men wil meteen uitpakken met iets spectaculair want het evenement draait rond één thema: het poëtische sprookje van ‘Le Petit Prince’.

Lichtfestival Knokke-Heist: langs sterren en planeten

Iedereen kent of heeft minstens al gehoord van het sprookje ‘Le Petit Prince’ van Antoine de Saint-Exupéry over een jonge buitenaardse prins die verwikkeld geraakt in ‘volwassen’ gesprekken over de mensheid.

Voor dit lichtfestival zijn kosten noch moeite gespaard. Daartoe werden Belgische én internationale lichtkunstenaars aangesproken. Het parcours spreidt zich uit over 3 kilometer waarlangs je in de fantasiewereld van de kleine prins belandt. Elke lichtinstallatie stelt een thematisch element uit het verhaal voor.

Vertrekpunt is het Toerisme kantoor op de Zeedijk 660. Om niet onvoorbereid het parcours aan te vatten, kan je in het kantoor een expo bezoeken over leven en werk van Antoine de Saint-Exupéry. Daarna is het genieten en vooral interactief je begeven op het parcours. Zo zal je op een vloer door te bewegen sterrenformaties kunnen vormen. Op een pad op de zeedijk kan je geluiden uit de zee via een mysterieuze manipulatie doen omzetten tot oplichtende draden waardoor je je een weg moet zoeken. Een reuzenbubbel mag je aanraken waardoor je een sterrenstelsel ‘activiteert’. Er is een installatie met alleen maar vuurvliegjes. En zo gaat het maar door. Oh ja, er is in Knokke-Heist zowaar een planeet geland ook die met lichteffecten het publiek uitdaagt. Allemaal uniek, boeiend, verrassend, magisch van begin tot einde. En, helemaal gratis.

Ook deelgemeenten doen mee

Meer nog, ook in de deelgemeenten van Knokke-Heist zullen de winkelstraten en pleinen baden in de feeërieke kerstverlichting die aangepast zal zijn aan de leefwereld van de kleine prins inclusief de sterren en de planeten.

Praktisch

Lichtfestival Knokke-Heist in de straten van Knokke-Heist, vertrek en infopunt Toerisme kantoor, Zeedijk 660. Op 8, 9, 15 en 16 december. Daarna van 21 december t/m 6 januari 2019. Niet op 24 en 31 december. Telkens van 17.00 - 22.00 u. Vrije toegang. 

Met een app die je downloadt op de website van het Lichtfestival kan je op de smartphone praktische info vinden en een interactieve kaart met de locatie van de lichtkunstwerken. Via tracking bekom je bij het kunstwerk informatie: hetzij een deel van het verhaal van de kleine prins, hetzij details over de keuze van het werk en visie van de kunstenaar.

Lichtjeszee in Oostende

Oostende is klaar voor de kerstperiode.  Twee kerstmarkten (Leopoldpark en Vissersplein), een Christmas Village én een heuse lichttunnelstraat met dagelijks op vier tijdstippen een betoverende lichtshow. Dat zijn de (kerst)ingrediënten van ‘Winter in het Park’ in Oostende.

Wie de komende donkere dagen in Oostende op zoek is naar de Adolf Buylstraat zo rond 16u45, 17u45, 18u45 en 19u45, die zal niet lang moeten zoeken want een gigantische lichtbron zal hem of haar leiden. De straat wordt immers van 30 november tot en met 6 januari 2019 omgetoverd in een flitsende lichttunnel. Op de vermelde tijdstippen zullen dan  de 232 500 lichtjes een feeërieke lichtshow doen starten die je naar adem zal doen happen.

Praktisch

Lichttunnel in de Adolf Buylstraat (verlengde van de Koningsstraat), Oostende. Vanaf vrijdag 30 november, daarna dagelijks tot en met 6 januari 2019 lichtshow om 16u45, 17u45, 18u45 en 19u45. Meer informatie.

In het Leopoldpark staan een 50-tal kerstchalets We geven nog mee dat je kan schaatsen op de piste aangelegd op de vijver. Er staan ook twee kindermolens, er is een Bärenhütte, een Buddha Ice Bar, de Escape Room, ‘t Kerstkot.  Meer op www.winterinhetpark.be

Het Vissersplein ademt een gezellige kerstsfeer uit met  kraampjes, kerstanimatie, kerstliederen en rondom het plein staan 150 verlichte kerstbomen. Vanaf donderdag 20 december (18u30 - 22.00u). Van 21 tot 30 december: 12.00 - 22.00 u. Op 24 en 31 december: 12.00 - 18.00 u. Op 25 december en 1 januari: 14.00 - 22.00 u. 

Lees ook deze blogitems

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info