Lichtkunstfestival aan de kust

Lichtkunstfestival aan de kust

Knokke-Heist zorgt voor het tweede jaar op rij voor een unieke kerstbeleving aan de kust. Van 7 december 2019 tot en met 5 januari 2020 kan je in Knokke-Heist getuige zijn van een Lichtfestival. Het is niet zomaar een parcours langs met mooie lichtjes gevulde straten, neen men pakt uit met iets spectaculair want het evenement draait rond één thema: het poëtische sprookje van ‘Le Petit Prince’.

Lichtkunstfestival Knokke-Heist: langs sterren en planeten

Iedereen kent of heeft minstens al gehoord van het sprookje ‘Le Petit Prince’ van Antoine de Saint-Exupéry over een jonge buitenaardse prins die verwikkeld geraakt in ‘volwassen’ gesprekken over de mensheid. Dit jaar heeft De Kleine Prins zijn bestemming bereikt.

Voor dit lichtfestival zijn kosten noch moeite gespaard. Daartoe werden Belgische én internationale lichtkunstenaars aangesproken. Het parcours spreidt zich uit over 3 kilometer waarlangs je in de fantasiewereld van De Kleine Prins belandt. Elke lichtinstallatie stelt een thematisch element uit het verhaal voor.

Vertrekpunt is het Toerisme kantoor op de Zeedijk 660. Om niet onvoorbereid het parcours aan te vatten, kan je in het kantoor een expo bezoeken over leven en werk van Antoine de Saint-Exupéry. Daarna is het genieten en vooral interactief je begeven op het parcours. Allemaal uniek, boeiend, verrassend, magisch van begin tot einde. En, helemaal gratis.

Ook deelgemeenten doen mee

Meer nog, ook in de deelgemeenten van Knokke-Heist zullen de winkelstraten en pleinen baden in de feeërieke kerstverlichting die aangepast zal zijn aan de leefwereld van De Kleine Prins inclusief de sterren en de planeten.

Praktisch

Lichtfestival Knokke-Heist in de straten van Knokke-Heist, vertrek en infopunt Toerisme kantoor, Zeedijk 660.

Data en uren:
7 en 8 december – openingsweekend
14 en 15 december
21 december t/m 5 januari
Niet op 24 en 31 december
Telkens van 17 tot 21 uur 

Met een app die je downloadt op de website van het Lichtfestival kan je op de smartphone praktische info vinden en een interactieve kaart met de locatie van de lichtkunstwerken. Via tracking bekom je bij het kunstwerk informatie: hetzij een deel van het verhaal van de kleine prins, hetzij details over de keuze van het werk en visie van de kunstenaar.

Foto bovenaan: Flower From The Universe - Solana Beijing - © Lichtkunstfestival, Knokke-Heist - Light Art Collection

Lees ook deze blogitems

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info