MONS EN LUMIÈRES, HÉT LICHTFESTIVAL 2024 IN BERGEN

MONS EN LUMIÈRES, HÉT LICHTFESTIVAL 2024 IN BERGEN

Met als onderwerp 'Tussen poëzie en surrealisme' kan je gedurende 8 avonden genieten van een groots lichtfestival in Bergen (Mons). 'Mons en Lumières' gaat door van 25 tot 28 januari en van 1 tot 4 februari 2024. Er zullen niet minder dan 25 lichtinstallaties geplaatst worden op een parcours van 3 km in het historisch centrum van Mons. Het thema surrealisme werd gekozen omdat deze kunststrekking zijn 100e verjaardag viert.

Praktisch

De toegang tot het parcours is gratis. Je krijgt installaties en projecties te zien van nationale en internationale kunstenaars. Uniek is dat bedrijven en omwonenden betrokken zijn bij het uitwerken van de kunstwerken. Wie een probleem maakt van het elektriciteitsverbruik hoeft zich geen zorgen te maken, het is allemaal LED-verlichting. Dit lichtfestival zijn jaarlijks terugkeren, telkens met een ander thema en andere gastkunstenaar.

Gastkunstenaar 2024

De gastkunstenaar van 2024 is de Brit Robert Montgomery. Hij staat bekend voor zijn poëtische werk. Hij is een heel divers kunstenaar die zowel billboards, verlichte werken als schilderijen en aquarellen maakt. Spectaculair zijn de vuurgedichten van Montgomery, letterlijk een gedicht dat in brand staat. Hij heeft de UK al tweemaal mogen vertegenwoordigen op Internationale kunstbiënnales. Werken van hem zijn ook te zien in grote musea over de ganse wereld.

Meer informatie

  • Van 25 tot 28 januari 2024 en 1 tot 4 februari 2024 kan je zijn werk en dat van 24 anderen bewonderen vanaf 18u30 tot middernacht. Start is Place Léopold (ingang treinstation Mons).
  • Parkeren met de wagen kan je goedkoop onder het nieuwe station. Geef in Waze of Google Maps de naam 'Parking Gare Mons P2'.
  • Het parcours kan je hier downloaden, ter plaatse kan je bij de infokiosken ook een plan bekomen. De route is optimaal bewegwijzerd. Het is een verplichte wandelrichting vanaf het treinstation.
  • Voor meer informatie over alle werken, klik hier.
  • Website van dit evenement: https://monsenlumieres.be/nl/

Video-impressie

 

 

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info