Lichtfestival Gent 2024

Lichtfestival Gent 2024

Lichtfestival Gent van woensdag 31 januari 2024 tot en met zondag 4 februari 2024. De Gentse binnenstad vormt voor de 6de maal het decor voor een magisch lichtgevend schouwspel dat de schoonheid van monumenten, historische gebouwen en andere bekende stadsbeelden op een net iets andere ‘lichtende’ manier vol in de schijnwerpers brengt.

Lichtfestival Gent

Dit driejaarlijks festival die tienduizenden bezoekers trekt start telkens om 19 uur (op zondag om 18 uur) en eindigt om 24 uur. Het parcours is lichtjes gewijzigd maar blijft ca. 7 kilometer lang. Je kan op elke plaats langs het parcours inpikken maar telkens in één richting, zo verloopt het vlotter. 

Er is geen enkele grote parking langsheen het parcours gelegen, behalve die van het station van Gent-Dampoort. Die is wel moeilijk bereikbaar door wegenwerken met grote files tot gevolg. De parkeergarage van de Vrijdagmarkt is niet bereikbaar tijdens het Lichtfestival. Zelfs als je wagen erin staat kan je die parking niet verlaten tijdens het Lichtfestival. Raadpleeg de website van het Lichtfestival (link onder de kaart) voor meer info.

Hieronder het parcours van het Lichtfestival met alle lichtinstallaties. Klik op het nummer welke installatie.

Meer informatie op de website van Lichtfestival Gent.

Een video-impressie van editie 2024

Bekijk onze reisaanbiedingen ...

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info