Museum of Infinite Realities

Museum of Infinite Realities

Museum of Infinite Realities (kortweg MOIR) is uniek en opende in april zijn deuren. Vanaf nu kan je deze unieke ervaring beleven in het Nederlands. Het MOIR is gehuisvest in een gebouw op een paar honderd meter van de Grote Markt in Brussel (Kiekenmarkt 32). In kleine groepjes doorloop je zeven zalen met als thema 'Explore The True You', je gaat dus op zoek naar je ware ik.

Een unieke beleving en ervaring

Het zijn zeven totaal verschillende en hoogtechnologische zalen waarin je terecht komt. In de eerste zaal krijg je een aantal vragen waarbij je discreet kan antwoorden. In de tweede zaal ontdek je de connectie tussen mens en dier. En zo gaat het verder met de nadruk op 'beleving' in ruimtes volgepropt met geavanceerde technologie en projectoren.

Men maakt gebruik van holografische 5D-technologie, interactieve bewegingscamera's, kaartprojecties ... Bij het doorlopen van deze zalen gaat men op zoek aan welk dier je het best kan gelinkt worden. Men heeft zes dieren geselecteerd waarvan er eentje aan jou gelinkt zal worden. Dat dier is de spiegel van je innerlijke zelf.

Wetenschappelijk onderzoek

Het kan allemaal nogal zwaar overkomen maar het is een boeiend parcours. Bovendien is dit niet zomaar een beleving, het resultaat is wetenschappelijk onderbouwd. Deze 'animal guides' van zes dieren zijn tot stand gekomen door wetenschappelijk onderzoek aan de universiteiten van Oxford en Sussex. Het wetenschappelijk team van dokter Martha Newson baseerde zich op psychologie, antropologie, neurowetenschappen en filosofie. De resultaten werden daarna getoetst bij 1000 deelnemers vooraleer dit uit te werken in deze beleving in het MOIR.

Praktisch

De toegang tot het Museum of Infinite Realities bevindt zich naast de casino in de Kiekenmarkt 32, 1000 Brussel.
Het is interessant voor iedereen vanaf 10 jaar. Het bezoek duurt ongeveer 1u30.
Voor meer info, prijzen en openingsuren, zie hun website.

Privacy is gegarandeerd. De anderen van de groep zien niet je antwoorden bij gevoelige thema's. Bij het verlaten van het gebouw kan je nog een foto nemen met het dier waaraan je gelinkt bent. Je krijgt dan ook nog een kaartje met QR-code waarbij je snel de kenmerken van dat dier kan nalezen.

Het thema 'Explore The True You' is bij de start van dit project. Doorheen de jaren zullen er andere thema's aan bod komen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info