Onze favoriete manieren om een stad te verkennen

Onze favoriete manieren om een stad te verkennen

Voor velen van ons is een stedentrip Parijs het ultieme uitje. Even helemaal opgaan in een bijzondere stad, cultuur snuiven, lekker eten en misschien ook nog wat shoppen. Zeker als je de stad voor de eerste keer bezoekt ligt het accent ook vooral op het zien en ervaren van de stad. Er valt immers een hoop te verkennen in grote steden. We bespreken onze favoriete manieren om een stad te verkennen.

Te voet

De beste manier om een stad te verkennen is natuurlijk om bovengronds te blijven, want dan zie je het meest. Dat kan bijvoorbeeld door te voet op pad te gaan. Het voordeel van wandelend de stad verkennen is dat je iedere plek die je bezoekt ook volledig kunt ervaren. Je kunt eens een winkel in schieten of naar binnen gaan bij een leuk koffietentje dat je toevallig passeert. Je hebt geen voertuig dat je ergens kwijt moet en je verkent de stad ook nog eens volledig gratis omdat je volledig afhankelijk bent van je eigen voeten om je te verplaatsen.

Op de fiets

Het voordeel van een stad verkennen met de fiets, is dat je meer meters kunt maken dan wanneer je te voet op pad gaat en je sneller kunt verplaatsen. Daardoor wordt ook je reikwijdte groter en kun je dus meer van de stad zien. Je blijft bovengronds, dus je ziet alles wat je passeert. Alleen kun je niet overal halt houden, omdat je je fiets ergens kwijt moet kunnen. In steeds meer steden kun je op bepaalde punten een fiets oppikken die je kunt huren en waarmee je de stad kunt verkennen. Deze kun je dan soms ook op een ander punt inleveren dan waar je hem opgepikt hebt. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen fiets meenemen, als je met de auto naar je bestemming gaat. Bij Bikester een kun je een geschikte fiets kopen voor je stedentrip.

Hop-on hop-off bus

Zijn de afstanden tussen belangrijke bezienswaardigheden relatief groot in de stad van je bestemming of ben je niet zo goed ter been? Dan is een zogenaamde hop-on hop-off bus een goede alternatieve optie. Deze toerbussen rijden een vast rondje langs een aantal hotspots, waardoor je kunt uitstappen op een van deze plekken en later weer opnieuw kunt opstappen. Omdat je volledig bovengronds blijft, krijg je toch nog genoeg mee van de stad onderweg, hoewel je natuurlijk niet zo flexibel bent als wanneer je de stad te voet verkent. Natuurlijk zijn er kosten verbonden aan het gebruiken van een hop-on hop-off bus.

Metro en wandelen combineren

Het kernwoord is wat ons betreft ‘bovengronds’. Sommige grote steden hebben een metrosysteem dat je ondergronds kan vervoeren. Metrosystemen zijn ontzettend praktisch om snel relatief grote afstanden af te leggen, maar onderweg zie je niets van de stad. Je kunt echter eventueel wél overwegen om de metro te nemen naar het verste punt en van daaruit terug te lopen. Stippel een handige route uit waardoor je toch allerlei dingen ziet zonder hetzelfde twee keer te passeren. Het kan natuurlijk ook andersom: eerst wandelen en daarna terug met de metro. Het belangrijkste is natuurlijk dat je vooral geniet van je stedentrip. Zet er niet te veel druk op door per se alles te willen zien. Je kunt altijd nog een keer teruggaan naar de stad in kwestie om hem verder te verkennen. Zo heb je vaker plezier van dezelfde stad!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info