Op vakantie met de elektrische auto

Op vakantie met de elektrische auto

Het was eerst nog best een gedoe, maar het wordt steeds makkelijker: op vakantie met de elektrische auto. Het laadnetwerk in Europa breidt continu uit waardoor lange afstanden afleggen met elektrische voertuigen geen probleem is. Toch vergt het wat meer planning dan op vakantie gaan met een brandstofauto, dus hier zijn een paar tips om je reis soepel te laten verlopen.

Tip 1 - Bereid je reis goed voor

Naast alle standaardcontroles die je doet voor je op vakantie gaat (zoals de bandenspanning controleren), check je de route die je gaat rijden op laadpunten. Je accu van je auto zal minder lang meegaan dan je gewend bent, want door alle extra vakantiespullen zal de actieradius van je auto kleiner zijn. Door alle laadpunten in kaart te brengen, kom je niet zonder stroom langs de snelweg stil te staan. Begin de reis met een goede start door je auto volledig op te laden aan je laadpaal thuis. Je zal snel merken dat het laadnetwerk in Europa niet overal even toereikend is, dus door te vertrekken met een volle accu begin je al met een voorsprong.

Tip 2 – Zuinig rijden

Doordat de actieradius van je auto kleiner is dan je gewend bent, is het handig als je weet hoe je op andere manieren energie kan besparen. Hierboven werd al genoemd dat je de bandenspanning moet controleren. Sla deze stap zeker niet over, want met volle banden zal je actieradius een stuk groter zijn. Net zoals bij brandstofauto’s is het behouden van een constante snelheid een goede manier om energie te besparen. Ook hoge snelheden hebben invloed op hoeveel energie je auto verbruikt, dus probeer niet te vaak te versnellen.

Tip 3 – Gebruik meerdere apps om laadpalen te zoeken

Er is nog geen app waarin alle laadpunten van Europa te vinden zijn. Download daarom meerdere apps wanneer je op zoek bent naar een laadpaal. De wachtrijen bij de laadpalen langs de snelweg kunnen flink oplopen, dus kijk ook naar laadpunten in de omgeving zelf. Hiermee kan je veel tijd besparen.

Tip 4 – Ontspan, want het is ten slotte vakantie

Op vakantie met een elektrische auto is goed te doen, maar hoe goed je ook plant, er kunnen altijd tegenvallers zijn. Probeer niet in de stress te schieten, maar ontspan. Je bent ten slotte op vakantie, dus je hebt alle tijd om op je eindbestemming te komen.

 

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info