Op zoek naar de Rechtvaardige Rechters

Op zoek naar de Rechtvaardige Rechters

De gebroeders Van Eyck worden in 2020 uitgebreid gevierd. Het is dan 600 jaar geleden dat ze begonnen te schilderen aan hun bekendste werk: De aanbidding van het Lam Gods. Pas twaalf jaar later was het klaar en werd het opgehangen in de Sint-Baafskathedraal. In 2012 werd een grondige restauratie opgestart dat nu, eind december 2019, is afgerond.

Naast zijn uitermate belangrijke artistieke waarde is het schilderij ook bekend voor de mysterieuze diefstal van twee panelen in 1934. Eén paneel was snel weer terecht, maar het paneel met de Rechtvaardige Rechters is nog steeds niet teruggevonden. 

De reisgids 'Op zoek naar de Rechtvaardige Rechters' brengt je op een boeiende en overzichtelijke manier de diefstal, het speurwerk en de opgravingen in beeld. Het belangrijkste hoofdstuk in deze reisgids is een wandeling langs die plekken in Gent die in verband gebracht worden met dit mysterie. 

Daarnaast lees je meer informatie over het meesterwerk, zonder technisch te worden. De diefstal en het bijhorende speurwerk krijgen uiteraard veel aandacht, zowel tijdens de wandeling als bij de randinformatie. 

Er zijn al talrijke boeken geschreven over deze diefstal waarbij de auteurs het speurwerk analyseren of zelf speurder worden. Deze reisgids echter schetst je een levendig beeld van het mysterie door je een wandeling te laten maken. Geen langdradige teksten en details maar bondig en to the point. Een absolute aanrader. 

Het boek kan je voordelig aankopen als pdf en op je smartphone of tablet meenemen, of printen in 'boekvorm'.

Uitgeverij Odyssee Reisgidsen: meer info en aankopen via hun website.
Aantal pagina's: 31
ISBN: 9789461230676

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info