Oploskoffie, koffiezetapparaat mee of elke dag dure koffie halen?

Oploskoffie, koffiezetapparaat mee of elke dag dure koffie halen?

Oké, je houd heel erg van je dagelijkse kopje koffie in de ochtend of in de middag. Maar hoe zit dat op vakantie? Waar ga je die koffie toch iedere keer vandaan halen? In principe zijn er drie opties, en dat zijn: oploskoffie drinken, je koffiezetapparaat meenemen of elke dag dure koffie halen bij een café of restaurant in de buurt. Uiteindelijk komt het neer op jouw persoonlijke voorkeuren en tijd en geld wat je eraan zou willen besteden. Laten we eens kijken naar iedere optie.

Oploskoffie

Oploskoffie is best wel populair omdat het makkelijk en snel te maken is, vooral wanneer je op vakantie bent. Er zijn veel smaken en soorten oploskoffie, wat het natuurlijk aantrekkelijk maakt. Het is ook goedkoper en handig voor op reis of tijdens het kamperen. Maar er zijn ook nadelen. Er kunnen giftige stoffen zoals acrylamide in zitten, en als je te veel oploskoffie drinkt, kun je zelfs hallucinaties krijgen (komt bijna nooit voor hoor). Er zitten ook minder gezonde stoffen in dan gewone koffie, omdat het verwerkingsproces bepaalde eigenschappen vermindert. Het grootste nadeel zit hem volgens ons in zijn smaak. Oploskoffie is gewoon minder lekker dan een heerlijke tas verse koffie. Dus: kies je voor gemak of kwaliteit?

Koffiezetapparaat meenemen

Wanneer je toch van kwaliteit houd, zou het een optie kunnen zijn om je koffiezetapparaat mee te nemen. Maar hier komt van alles bij kijken. Mag je deze bijvoorbeeld meenemen in het vliegtuig? Over het algemeen is het toegestaan om koffiemachines en koffiezetapparaten mee te nemen, zowel in je handbagage als in je ingecheckte koffer, bij de meeste luchtvaartmaatschappijen. Ze moeten wel voldoen aan de afmetingen- en gewichtslimieten van de vliegmaatschappij. Als je koffiemachine te groot is voor handbagage, moet deze worden ingecheckt. Maar het vervoer ervan is niet alles. Je moet ook je senseo ontkalken, dus er komt ook onderhoud bij kijken. Beide ongemakken heb je dus niet met oploskoffie of koffie van een restaurant. Dat is de overweging die je moet maken.

Dure koffie halen

Dan hebben we nog de dure koffie van de cafés en restaurants om de hoek. Waarom geven we zoveel geld uit aan dure koffie? Het lijkt een beetje gek, want koffie maken thuis is veel goedkoper. Helaas gaat dat niet altijd als je op vakantie bent, tenzij je je koffiezetapparaat meeneemt. Je kunt dure koffie halen als jij zo’n persoon bent die de hele ervaring gewoon fijn vindt. In die koffiezaken voelen we ons comfortabel en kunnen we even relaxen. Tevens is het gewoon super gemakkelijk om uit de vele keuzes even snel een bestelling te plaatsen, een to-go kopje mee te nemen en ervan te genieten. Dus; maak voor jezelf de juiste afwegingen om te beslissen welke van deze opties bij jou past: oploskoffie, koffiezetapparaat meenemen of dure koffie halen. Wat kies jij?

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info