Nieuwe panoramaborden in de Oostkantons

Nieuwe panoramaborden in de Oostkantons

Dat er in de Oostkantons heel wat uitzichtpunten zijn is een understatement. Het Toeristisch Agentschap Oost-België wou daar iets meer mee doen en werkte een mooi concept uit met panoramaborden. Over gans de Oostkantons (11 gemeenten) komen dezelfde borden, goed herkenbaar, zelfde ontwerp en idee. De eerste werden geplaatst eind juli 2019.

Het doel van deze borden is je naast uit te leggen wat er te zien is, ook uitleg te geven over het landschap, de cultuur en geschiedenis. De ene zijde van het bord toont een foto met aanduidingen zodat je alles kan herkennen. Draai je het paneel om dan krijg je heel wat achtergrondinformatie in drie talen, waaronder het Nederlands.

De roterende plank is van massief larikshout, een boom die in de regio groeit. De eerste panoramaborden zijn te zien in Holzheim, Rocherath-Krinkelt, Medell, Euopen en Malmedy. Later volgen nog Raeren, Kelmis, Waimes (Ovifat), Bütgenbach, Lontzen en St. Vith. Ze hoeven ook niet altijd boven op de top van een berg te staan. In Malmedy staat die pal in het centrum en toont een luchtfoto van de stad. Dit geeft een extra dimensie aan je stadswandeling.

Ook digitaal

De borden kunnen ook bekeken worden op de website: www.ostbelgien.eu/panorama-borden
Op die website kan je verder klikken en zo de plaats of stad op een andere manier leren kennen. 

Foto's: Toeristisch Agentschap Oost-België

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info