Puy du Fou lanceert 2 nieuwe attracties

Puy du Fou lanceert 2 nieuwe attracties

Vanaf 7 april tot en met 4 november 2018 (inclusief de herfstvakantie 2018) heropent het themapark Fuy du Fou in de Vendée haar deuren. Dit zal niet onopgemerkt voorbijgaan want ook dit jaar is er een uitbreiding in het attractiepark. Er komt een reis over de wereldzeeën bij en de opvoering van een cabaretstuk ... terwijl je je lunch neemt. Puy du Fou ligt in Les Epesses in hartje Vendée op zowat een uur van Nantes.

Nieuwe spektakels  

Zoals het nu al een paar jaar zich herhaalt, pakt het Franse themapark Puy du Fou bij de heropening van het toeristische seizoen uit met nieuwe spektakels. In 2018 komt er een nieuw avontuur op zee bij en een cabaret opvoering ... terwijl je een lunch neemt in een Parijs restaurant-café uit de belle époque. Beide spektakels hebben een prijskaartje van ... 25 miljoen euro. 

Le Café de la Madelon

Een nieuw café-restaurant in het attractiepark met de gezelligheid van een Parijs café zoals in de belle époque periode. Het is twee keer genieten want terwijl je luncht krijg je er gratis een cabaret opvoering bovenop 'De bruidsmaaltijd van Madelon'.

Le mystère de la Pérouse

Dit is een spektakel op zee. Niet echt op zee, maar het wordt zo speciaal gebracht met een 3d-videomapping en andere bijzondere effecten dat je zou zweren zélf op het schip aanwezig te zijn en mee te 'dansen' op de woelige zee. Je waant jezelf een ontdekkingsreiziger. Een nabootsing van een waargebeurde expeditie die begon in 1785 o.l.v. Monsieur de la Pérouse en ruim vier jaar zou duren. In Puy du Fou ga je mee aan boord van 'La Boussole' in de havenstad Brest. Na enkele dagen steekt een storm op in Alaska. Hoe loopt het af? Zal het schip en de bemanning (jij dus als bezoeker) vergaan? De vier jaar uit het echte leven worden samengebald in twintig verschillende taferelen in een bijna halfuur durend boeiend en meeslepend zeespektakel op diverse wereldzeeën.             

Puy du Fou  

Puy du Fou is niet aan zijn proefstuk toe. Al 40 jaar (opgericht 1978) kan je er terecht voor een volle dag spektakel, van gewoon tot heel spectaculair. Twee keer is Puy du Fou verkozen tot beste themapark ter wereld, in 2012 (Thea Classic Award) en 2014 (Applause Award). Er zijn tussen de maanden april tot begin november elke dag een 60-tal  dag en avondspektakels. Die gaan van circusspelen, Vinkingen die op hun schip een fort aanvallen, oorlogje spelen, lansgevechten met ridders en paarden, degenduels, enz. Zowel voorstellingen overdag als ’s avonds wat nog meer sfeer teweegbrengt. Er werden 4 historische dorpjes opgebouwd. Je kan in 27 (!) restaurants terecht en verblijven in één van de vijf themahotels.

Bijzonder aan dit themapark is dat het zijn eigen toekomst verzekert door de Puy du Fou Academie en Junior Academie. Het eerste is een lagere school die kunst en studies aanbiedt. Het tweede is een artistiek opleidingscentrum. Zo krijgen jaarlijks zowat 600 leerlingen een opleiding kaderend in de technieken en spektakelkunsten. 

Alle spektakels op één dag gaan zien, is uitgesloten. De grotere spektakels duren ongeveer 45 minuten. Je moet ook de af te leggen afstanden tussen de locaties meerekenen. Vandaar dat je best één of meerdere overnachtingen boekt. 

Praktisch

Puy du Fou is in 2018 geopend vanaf 7 april tot 4 november. Het is een ware publiekstrekker in de Vendée- regio.  In 2017 trok het themapark méér dan 2 miljoen bezoekers (2 260 000). In 2018 zal het park langer open blijven dan normaal. Nu zal je ook tijdens de herfstvakantie het themapark kunnen bezoeken. Voor meer praktisch info over prijzen en toegangsuren: www.puydufou.com 

Reisgids Vendée

Wil je graag meer informatie over de Vendée, ontdek het in onze gratis reisgids met info en tips over Puy du Fou,  over de kuststrook van de Vendée en het hinterland. Download nu.

Bekijk onze reisaanbiedingen ...

  • Hotel Frédéric ***

    Vendée 7 dagen in hotel***

    Hotel Fréderic *** in de badplaats St-Hilaire de Riez is een charmant gerenoveerd hotel op een unieke locatie aan de zee. Arrangement inclusief ontbijtbuffet
    va.€ 269 - Boek nu

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info