Schiphol, 3D scan bij security check

Schiphol, 3D scan bij security check

Amsterdam Airport Schiphol maakt er werk van om de security controle in de toekomst sneller, eenvoudiger en toch even veilig te laten verlopen. Het checken van de handbagage zal efficiënter kunnen gebeuren met behulp van een 3D-scanapparaat. Daartoe gebeuren nu proeven in twee securitylanes op Schiphol.

Wie het vliegtuig neemt, kent het controleproces. Je moet aanschuiven, wachten, je moet je ontdoen van stoorbrengers als polshorloges, broekriemen. Een laptop dient uit de tas gehaald te worden, vloeistoffen moet je ook uit de handbagage halen, enz. Niemand vindt dit aangenaam.

3D-scan checkt handbagage

KLM heeft nu samen met NCTV (Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid) een security scan ontwikkeld waardoor je handbagage door een computer wordt geanalyseerd. Je hoeft ook niet meer de laptop uit de tas te halen en het doorzichtige tasje met vloeistoffen en gels tot maximaal 100 ml mag je ook al laten zitten in je handbagage. Dit zal sowieso al tijdwinst opleveren.

Voorlopig doet men proeven met de nieuwe scanapparatuur op twee securitylanes: in Vertrekhal 3 en een ander in het transferfilter E/F, dit is de lane voor passagiers die moeten overstappen. Er wordt bij het testen voorzien in een toelichting.  
Dit testen moet uitwijzen of het controleproces vooral sneller kan gebeuren. Gaat alles volgens planning, dan voorziet Schiphol om in 2017 en 2018 op alle securitylanes een totaal van 67 3D-scans te kunnen inzetten.

Luchthaven Schiphol: www.schiphol.nl

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info