Tiny bezoekt Doornik

Tiny bezoekt Doornik

Op zaterdag 24 maart 2018 is Tiny terug in haar geboortestad Doornik. Dan wordt het nieuwe kinderalbum ‘Tiny bezoekt Doornik’ voorgesteld. Die dag vindt er een heus Tiny-evenement plaats met o.a. een Tiny stadsspel op maat van kinderen, casting en verkiezing van ‘Tiny en Poeffie’,  een draaimolen, … Auteur en fotograaf van het nieuwe album zullen aanwezig zijn om te signeren (14.00-17.00 u) in het infokantoor Toerisme. Daar is Tiny overal aanwezig.

Als sinds 1954 geeft Casterman de kinderboeken van Tiny uit. Vanaf zaterdag 24 maart 2018 komt uitgeverij Casterman, die haar roots heeft in Doornik, met een nieuw stripverhaal van Tiny op de markt, ‘Tiny bezoekt Doornik’. Tiny (Martine voor het Franstalige lezerspubliek) is het schattige meisje, gecreëerd door tekenaar Marcel Marlier en schrijver Gilbert Delahay. Een titel die écht wel de lading dekt, want het verhaal speelt zich af in de stad Doornik-Tournai.

De vzw ‘Tourisme et Culture’ verleende haar medewerking. Het nieuwe album, liefst 62 bladzijden, kan opgevat worden als een toeristische gids door Doornik. Tiny en haar hondje Poeffie nemen je mee op ontdekking in Doornik langs de belangrijkste bezienswaardigheden: de kathedraal, het belfort, het Rode Fort met het standbeeld van Tiny, muziekconservatorium, enkele musea enz. Tiny neemt je ook mee naar enkele interessante plekjes buiten de stad (Mont Saint-Aubert, Péronnes, …). Eveneens maak je kennis met de traditionele feesten van Doornik zoals Lundi Perdu, La Piste aux Espoirs, de kermis op de Esplanade, …

‘Tiny bezoekt Doornik’, 62 bladzijden, in Nederlandstalige en Franse uitvoering, voor 12,95 euro te koop. Met 2 plattegronden van Doornik, 23 sites, 9 traditionele feesten van Doornik, enz.  Illustraties Marcel Marlier, foto’s van Benoit Dochy en Jacky Legge, teksten Jacky Legge.

Nog meer Tiny …

Tijdens de paasvakantie kan je op de woensdagen 4 en 11 april 2018 meedoen aan een ‘Tiny’ bezoek in Doornik, aanvang 15.00 u. Inschrijven vooraf noodzakelijk bij de Dienst Toerisme www.visittournai.be of telefonisch 069/22 20 45. Prijs per persoon: 5 euro, gratis voor begeleide kinderen jonger dan 6 jaar.

Het Folkloremuseum heeft een ruimte speciaal ingericht met Tiny als thema. Réduit des Sions, toegang 2,10 euro. 

Maak een foto bij het standbeeldje van Tiny en Poeffi (aan het Rode Fort) en deel het via #visittournai of #tinybezoektdoornik. Je foto-souvenir kan je gratis afdrukken in de Dienst voor Toerisme.

Gans het jaar kan je in de Dienst voor Toerisme het spelboekje ‘Mijn avontuur met Tiny’ bekomen, gratis. Zo kan je aanzetten met het hele gezin voor een leuke activiteit. 

Afbeelding: Gilbert Delahaye et Marcel Marlier / Léaucour Création © Casterman 2018

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info