Ronse: Hoge Mote in het nieuw

Ronse: Hoge Mote in het nieuw

Op zondag 9 september 2018 kon het publiek voor het eerst kennismaken met de vernieuwde site van de Hoge Mote in Ronse. Toerisme Ronse had er al enkele jaren een kantoor maar na de verbouwingen maakt dit deel uit van een volledig nieuw onthaal- en belevingscentrum voor Ronse en de Vlaamse Ardennen.

Nieuw onthaal- en belevingscentrum

De verbouwingswerken op de site van de Hoge Mote in Ronse zijn afgerond. Voortaan wordt de toerist in een heel moderne ruimte onthaald en wegwijs gemaakt in de stad Ronse en de Vlaamse Ardennen. Er is evenwel gezorgd dat de historische waarde van deze monumentaal beschermde site bewaard is gebleven. Het Agentschap Onroerend Erfgoed diende hiervoor een beheersplan goed te keuren.

Er wordt duidelijk meer gemikt op internationaal bezoek want je zal voortaan in het Toerismekantoor uitleg kunnen lezen in het Frans, Engels en Duits. Nog een meerwaarde vormt de uitzichttoren die een uniek panoramazicht biedt op stad en omgeving.

Praktisch

Onthaal- en Belevingscentrum Ronse & de Vlaamse Ardennen, site de Hoge Mote, De Biesestraat 2, 9600 Ronse. Meer info op hun website.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info