Toerisme Scheldeland: app '100 Jaar Groote Oorlog'

Toerisme Scheldeland: app '100 Jaar Groote Oorlog'

Bij Toerisme Scheldeland herdenkt men WO I met de uitgave van splinternieuwe app. Met deze app kun je het verloop van de oorlogshandelingen in het Scheldeland volgen aan de hand van getuigenissen, historisch fotomateriaal en quizvragen. Je reist terug in de tijd en je komt alles te weten over de WOI-geschiedenis van de regio. Dankzij unieke 3D-audiofragmenten beland je zelfs middenin de verhalen.

In de app wordt de geschiedenis verteld door fictieve personages die je meenemen in hun persoonlijke verhalen: van brandende steden, van spionnen en soldaten, van vernietigde bruggen. Naast de storytelling zorgen 3D-audiofragmenten, authentiek fotomateriaal en quizvragen onderweg voor een unieke ervaring.

Naast oorlogsverhalen biedt de app ook een overzicht met de belangrijkste toeristische locaties uit de regio. Een slaapplaats zoeken, een route combineren met een museumbezoek of even uitrusten in een café in de buurt is hierdoor eenvoudiger dan ooit.

Ter gelegenheid van 100 Jaar Groote Oorlog, een impulsproject van Toerisme Vlaanderen, bracht Toerisme Scheldeland de strijd in de Groote Oorlog al tot leven in twee brochures: één met drie fietsroutes en één met drie wandelroutes die het oorlogsverleden van Aalst, Dendermonde, Zele, Lebbeke, Buggenhout, Puurs, Bornem en Sint-Amands blootleggen. Intussen werden er meer dan 27.000 exemplaren van verdeeld.

Praktisch

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info