Turnhout by Night

Turnhout by Night

Op zaterdag 20 januari 2018 vindt in Turnhout de 10e editie plaats van Turnhout by Night, een winterwandeling waarbij Turnhout zich laat zien in een sfeerrijk verlicht jasje. Voor deze feesteditie betreedt men een paar nieuwe paden. Zo zal de lichtroute voor dit keer aan de zuidkant van de stad te bewonderen zijn. Nóg nieuw is de verlichting zelf en ook de animatie zal een nieuw kleedje worden aangemeten. Het is een organisatie van Toerisme & UiT en Pasar Turnhout. Samen leggen zij het volle gewicht in de schaal om van de 10de belevingsvolle winterwandeling Turnhout by Night een overdonderend succes te maken.

Twee wandelroutes

Je kan kiezen uit twee bewegwijzerde routes. Er is een route van 7,5 kilometer en een langere van 11 kilometer. Het traject van 7,5 km ligt aan de zuidkant en blijft binnen de stadskern. Ze is tevens op bijna alle plaatsen toegankelijk voor rolwagens en buggy’s. Waar een moeilijkere passage volgt, is een alternatieve omleidingsroute uitgewerkt. Het traject van 11 km gaat even buiten de stadskern tot in het Stadspark. Sommige stroken zijn gedeeltelijk onverlicht. Wie deze route wil doen, neemt dus best een zaklamp mee.

De routes kan je downloaden bij de inschrijving aan de infostand van Pasar GPS Kempen. Inschrijven  kan al vanaf 14.00 u tot 22.00 u. De animatie loopt door tot middernacht en ook laat men de verlichting branden tot 24.00 u. Wie na de wandeltocht toe is aan een hapje en een drankje wordt verwelkomd in de Campus Boomgaard. Deze is overigens al vanaf 14.00 u open, om zich op te warmen aan het lichtspektakel, en sluit om middernacht.

In the picture

De sfeerrijke verlichting zal nog méér tot zijn recht komen omdat beslist werd de  eindejaarsverlichting nog wat langer te laten hangen. Blikvangers op de routes zijn alvast: De Campussen Boomgaard en Blairon, de tuin van het Heilig Graf, Kunstencampus op Turnova (heropend) en het projectgebied Kasteelloop.

Animatie

Onderweg zal je behalve van de prachtige verlichting ook kunnen genieten van heel wat animatie. Koormuziek, optreden met gitaren, koperinstrumenten, blazers, toneelstukjes, clowns, expo’s, … Er zijn gidsbeurten in de Sint-Antoniuskerk, het Heilig Graf, de Middelareskerk, de Heilig Hartkerk, op de Kunstencampus op Turnova en in het Nationaal Museum van de Speelkaart.  Voor het volledige programma kan je terecht op www.uitinturnhout.be/TBN

Praktisch

Turnhout by Night. Zaterdag 20 januari. Inschrijven en start in Talentenschool, Campus Boogaard, Boomgaardstraat 56, 2300 Turnhout. Tussen 14.00 en 22.00 u. Verzekering is in de deelnameprijs inbegrepen. Tarieven: standaard 1.5 euro, leden Pasar 1 euro, jongeren onder 12 gratis. kansentarief UiTPAS Kempen 0.30 euro. Een extraatje is dat zodra ingeschreven je automatisch deelneemt aan een aanwezigheidstombola. 

Foto: Toerisme Turnhout

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info