Turnhout by Night

Turnhout by Night

Turnhout by Night is een sfeervolle winterwandeling door de stad en erbuiten op zaterdag 19 januari 2019. Turnhout laat zich zien in een feeëriek verlicht jasje. Je kan kiezen tussen twee afstanden: 8,5 en de lange versie van 18 km. Bovendien is er speciaal voor de ouderen een Seniorenwandeling. Het is een organisatie van Toerisme & UiT en Pasar Turnhout. 

Twee wandelroutes en Seniorenroute

Je kan kiezen uit twee bewegwijzerde routes van 8,5 en 18 km. Het wandeltraject van 8,5 kilometer blijft binnen de stadskern en is volledig buggy- en rolstoeltoegankelijk. Op plaatsen waar een moeilijke passage ligt, is een bewegwijzerd alternatief voorzien. De andere route is 18 kilometer lang, dus enige wandelconditie is dan wel nodig. Op sommige plekken is dit traject niet verlicht zodat een zaklamp noodzakelijk is en uiteraard stevig wandelschoeisel. De lange route gaat o.a. naar het Vennengebied, de groene long ten noorden van de stad.

De Seniorenroute van 3 km is dus speciaal uitgetekend voor senioren (niet rolstoeltoegankelijk) vanaf het Speelkaartenmuseum onder begeleiding van stadsgids. Deelnameprijs: 2 euro incl. gebak en koffie achteraf. Beperkt aantal deelnemers. Meer info.  

Starten kan, en dat is nieuw vergeleken met de vorige edities, op 4 locaties tussen 14.00 en 22.00 u. Onderweg behalve de stemmige verlichting die blijft branden tot middernacht ook animatie allerhande, optredens, drank- en eetstandjes én gratis toegang tot het Nationaal Museum van de Speelkaart, Meduceum en het Begijnhofmuseum. Wie na de wandeltocht toe is aan een hapje en een drankje wordt verwelkomd in de Campus Boomgaard waar je terecht kan in het Turnhout by Night café vanaf 16.00 u en dat sluit om middernacht.

Animatie

Op het stadsparcours van 8,5 km is bijzonder veel animatie voorzien op verschillende locaties (kerken, stadhuis, scholen, kasteel, musea). Het gaat onder meer over optredens van individuele artiesten, een barokensemble, Georgisch koor,  kinderanimatie, een ballonclown, proeverijen, optreden muziekkoren, toneelstukjes, tentoonstellingen, ...  

Bovendien zijn er gratis gidsbeurten in het Begijnhofmuseum, het Meduceum, Nationaal museum van de Speelkaart. Kijk voor het volledige programma op https://www.uitinturnhout.be/TBN

Voor de kids! Voor kinderen tussen vier en veertien jaar is op de stadsroute van 8,5 km animatie voorzien op acht locaties, uitgewerkt door studenten van de sportunit Thomas More. Bij inschrijving halen zij een stempelkaart af bij de stand van Thomas More. Mits afstempeling op elke locatie, krijgen zij na afloop in ruil een verrassing.   

Praktisch

Turnhout by Night. Zaterdag 19 januari 2019.

  • Vooraf inschrijven kan vanaf 15 december via www.uitinturnhout.be/tickets of aan balie van Toerisme & UiT, Grote Markt 44,  2300 Turnhout.
  • Inschrijven ter plaatse op Campus Boomgaard, Boomgaardstraat 56, van 14.00 - 22.00 u of aan balie Toerisme & UiT, vanaf 9u30 - 18.00 u.
  • 4 startlocaties: tussen 14.00 - 22.00 u.: Campus Boomgaard, Toerisme & UiT, Speelkaartenmuseum (Druivenstraat 18), Begijnhofmuseum (Begijnhof 56).
  • Tarieven: standaard 2 euro, leden Pasar 1,5 euro, jongeren onder 12 gratis. kansentarief UiTPAS Kempen 0,40 euro.
  • Route 8,5 km: buggy- en rolstoeltoegankelijk. Lange route 18 km: deels onverlicht, zaklamp noodzakelijk en aangepast schoeisel voorzien. 

Foto: Toerisme Turnhout

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info