De Westkust tijdens Valentijnsweek

De Westkust tijdens Valentijnsweek

Mogen we al even vooruitblikken naar het feest van de Verliefden Valentijn. Al sinds mensenheugenis is dat ‘maar’ één dag, op 14 februari. Maar aan de Westkust denkt men daar anders over. Daar houden ze straks een Valentijnsweek, van 10 tot en met 18 februari 2018. De Panne, Koksijde-Oostduinkerke en Nieuwpoort slaan alvast de handen in elkaar en willen de bezoekers op een gevarieerde maar bovenal romantische wijze de Valentijnsweek laten beleven. Het is dan ook krokusvakantie, nog een reden te meer om maximaal te genieten van het liefdevolle aanbod.

We zetten de geplande activiteiten eventjes op een rij, volgens locatie.

De Panne

Huwelijksgeloften hernieuwen

Nog niet eerder aan gedacht om je huwelijksgeloften te hernieuwen, maar dit keer in een romantisch zeeplaatje op het strand met de ruisende golven als gezelschap, met de zeemeeuwen boven de hoofden, … Kan het nog romantischer? Kom dan tijdens de krokusvakantie naar De Panne. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk, info via hun website.

Krokusduik ‘50 tinten rood’

Op zaterdag 17 februari om 14.00 u spreken we af op het strand ter hoogte van De Rampe. We gaan meteen opwarmen onder begeleiding van Fiesta Percussion. We nemen een duik in het misschien frisse zeewater en kunnen daarna genieten en heropwarmen in de surfclub. Leuke prijzen worden uitgedeeld aan hij of zij in het zotste kostuum.

Dansbal op Venetiaanse wijze

Diezelfde zaterdag 17 februari kan je nog een stijlvol verlengstuk breien aan de amusante Krokusduik op het Venetiaans dansbal. Uiteraard word je verwacht in aangepaste feestelijke avondkledij. Er is een initiatie stijldansen waarna je je kunsten mag tonen op de tonen van het live orkest. Maskers af om middernacht, dat is wel de vereiste om het Venetiaans te houden. Deuren open om 20.00 u. Tickets vvk: 5 euro, aan kassa: 7 euro. 

Koksijde Oostduinkerke

Knuffelduik Oostduinkerke

Op zaterdag 10 februari om 15.00 u is het ‘Knuffelduik-time’ geblazen in het zeewater t.h.v. het Astridplein. Neem een romantische duik eventueel met je lief, partner of beste vrienden in Koksijde hebben ze het over een Knuffelduik, en steun tegelijk een goed doel. Opbrengst gaat integraal naar de vzw Kiekafobee, die kinderkankerpatiëntjes een onbezorgde vakantie laat beleven in Koksijde-Oostduinkerke. Uitgebreid programma vanaf 10u30 tot 19.00 u met muzikale ambiance, optredens, gezamenlijke Zumba opwarming op het strand en liefdesvuurwerk om 18u30. Inschrijven op de dag zelf vanaf 10.00 u in het Toerismekantoor, Astridplein. Of via link 'reservatie' op hun website

Chaussée d’Amour Koksijde Bad

Op zoek nog naar een Valentijnscadeautje voor lief of … Waarom niet afzakken naar de Zeelaan in Koksijde-bad op maandag 12 februari voor een heuse Valentijns shoppingbeleving? Die dag wordt de Zeelaan omgedoopt in de Chaussée d’Amour van Koksijde-Bad. Met alle toeters en bellen, dus het mag met een toegestaan vleugje pikant: lingerieshows, Late Night Shopping, burlesque optredens. 

Nieuwpoort 

Liefdeswandeling Uit Liefde voor

Van 10 t.e.m. 18 februari kan je meestappen tijdens een wandeling door Nieuwpoort met op 12 plaatsen een voorgelezen liefdesverhaal- of gedicht. Gratis aangeboden, beschikbaar op je smartphone.

Liefdesvuur

Op Valentijnsdag 14 februari knallen vuurpijlen de lucht in. Met je geliefde dicht bij jou, met de zee op de achtergrond, kijken naar omhoog naar een liefdesvuurwerkspektakel tussen 18 en 19.00 u op het strand van Nieuwpoort. De eerste 150 koppels die zich aanbieden op het strand nabij de badinstallatie (vanaf 17u45) krijgen een glaasje aangeboden.

Valentijnsconcert

Zaterdag 17 februari vanaf 19.00 u verzorgen het koor Opportus, de muziekband The Cupids en het trio Les Julliettes een intiem Valentijnsconcert. Tickets te koop bij Toerisme Nieuwpoort of bij koorleden. 

En nog ...

De Kus-tram

Ja hoor, hij rijdt nog, die nostalgische kusttram, maar dit keer is het eigenlijk de Kus-tram. Op 10, 14 en 17 februari kan je mee voor een sfeervol ritje op de romantisch aangeklede Kus-tram tussen De Panne, Koksijde en Nieuwpoort. Daar horen uiteraard wat feestelijke bubbels bij. Het unieke champagneglas mag je na de drink meenemen als herinnering (10 € pp). De Kus-tram rijdt vanaf 11.00 tot 13.00 u en van 14.00 tot 18.00 u. 

Kus-me-nu

Restaurants die een Kus-me-nu aanbieden, geef toe, leuk gevonden. Romantiek en lekker eten gaan áltijd samen, toch? Dus ook tijdens de Valentijnsweek. Deelnemende restaurants die een ‘Kus-me-nu’ aanbieden, vind je op hun website.

A Great place to Kiss

Origineel zijn ze wel aan de Westkust. De drie gemeentes De Panne, Koksijde-Oostduinkerke en Nieuwpoort kozen twee ‘great places to kiss’ uit. Ontdek ze op hun website.  
Als je er een kus of tedere knuffel post op Facebook/Instagram met #agreatplacetokiss , dan maak je kans op een waardebon (t.w.v. 250€) voor overnachting en etentje aan de Belgische Westkust.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info