Velofollies 2018, beurs voor elke fietser

Velofollies 2018, beurs voor elke fietser

Velofollies 2018 vindt plaats van vrijdag 19 januari tot en met zondag 21 januari 2018 in de hallen van Kortrijk Xpo. Voor vele wielerliefhebbers is dit dé eerste afspraak van het jaar, de opener van het fietsseizoen. Drie dagen lang staat het fietsen in de picture. Exposanten stellen hun nieuwste modellen voor, praatgasten uit het wielerpeloton, voordrachten over de juiste positie op de fiets, waar op letten bij aankoop van een nieuwe fiets, hoe kan ik beter een berg op, hoe kan ik goed recupereren enz. Er zijn meet & greet's met Greg Van Avermaet en zus Claudia, Puck Moonen, interviews met Tom Boonen, Sven Nys,  Jan Janssen, Andrei Tchmil e.a. Wielerploegen worden er voorgesteld. Fietsreizen, sportvoeding, fietskledij, ... Alles wat ook maar iets met het fietsen te maken heeft, vind je op Velofollies.  

Velofollies wil voor elke fietser een platform zijn, dus zowel voor de racefietser, de e-biker, mountainbiker. Maar ook hij of zij die graag op trekking gaat met de fiets, gewoon lekker recreatief wil fietsen, die gek is van retrofietsen. Wie de fiets in het hart draagt, is aanwezig op Velofollies. 

Weetjes over Velofollies 2018

Exposanten tonen er hun racefietsen, MTB's, hybridefietsen, trekkingfietsen, stadsfietsen, retrobikes en uiteraard de steeds meer populaire e-bikes. 

In een aparte zaal is een e-bike testzone uitgezet waar je modellen elektrische fietsen kan uittesten. Exposanten stellen er hun e-bikes beschikbaar om uit te proberen, zoeken met jou naar de e-bike die het best bij jou past.

Bekend wielervolk op Velofollies tijdens praatsessies met Greg Van Avermaet, die tussen de stages door komt vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Zus Claudia komt vertellen over haar boeken rond gezonde levensstijl. Puck Moonen is bekend als vriendin van veldrijder Eliserbyt maar wil liever bekender worden als wielrenster. Ook heel wat ex-renners zakken af naar Velofollies: Tom Boonen, Johan Vansummeren, Andrei Tchmil, Fränk Schleck, Sven Nys, Jan Janssen, José De Cauwer.  

Ook heel wat aandacht voor het fietstoerisme op Velofollies. Fietsreisorganisatoren en toeristische diensten stellen er fietsreizen en fietsroutes voor.

Zowel op vrijdag, zaterdag als zondag zijn er presentaties van wielerploegen.

Elke dag komen sprekers (coaches, dokters, diëtisten) aan het woord rond thema's als trainingstips, sportvoeding, de juiste fietspositie, blessurepreventie, ...

Fietsen is nog zoveel leuker met de juiste outfit. Goede Fietskledij is belangrijk om een aangenaam gevoel te hebben op de fiets. Licht, ademend, waterdicht, …?  Op de stands kan je alles uittesten, betasten en besnuffelen.

Allerhande accessoires als fietskarren, fietsbagagedragers, fietsverzekeringen, … je vindt het allemaal terug in de hallen van Xpo Kortrijk.

Je kan jezelf eens testen tijdens indoor cycling bij tal van standen. Mooie prijzen zijn er mee te verdienen. 

Op stand 441 kan je een reis naar Gran Fondo Costa Almeria winnen, bij Kortweg Cycling Travel

Praktisch

Velofollies 2018, vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 januari 2018. Op vrijdag van 10.00 – 21.00 u, op za en zo telkens van 10.00-18.00u. Kortrijk Xpo hallen. Volwassenen: 10 euro online voorverkoop i.p.v. 15 euro aan de kassa. Kinderen 6-12 jaar: 7 euro online voorverkoop i.p.v. 10 euro aan de kassa. Meer info op www.velofollies.be

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info