Velofollies 2019, beurs voor elke fietser

Velofollies 2019, beurs voor elke fietser

Velofollies 2019 vindt plaats van vrijdag 18 januari tot en met zondag 20 januari 2019 in de hallen van Kortrijk Xpo. Het is dé beurs voor elke soort fietser, recreant of extra sportief. Dé eerste afspraak van het jaar voor vele wielervrienden, de opener van het fietsseizoen. Drie dagen lang enkel het fietsen en de fiets in de picture. 350 exposanten, 40 000 m² gevuld met álles waar een fietsliefhebber het water van in de mond krijgt. Fietsfabrikanten tonen hun nieuwste modellen. Tal van fietskledijmerken, bekende en minder bekende. Aanbieders van fietsreizen, sportvoeding, workshops, fietsaccessoires, enz. Werkelijk alles wat te maken heeft met de fietseconomie is te vinden op Velofollies.    

Velofollies wil voor elke fietser een platform bieden: zowel voor de racefietser, de e-biker, mountainbiker, de stadsfietser, de langs-het-kanaalfietser, ... Ook hij of zij die graag op trekking gaat met de fiets vindt er gehoor. De pure recreant, de zondagsfietser, de retrofietser. Wie de fiets in het hart draagt, wil aanwezig zijn op Velofollies. 

Weetjes over Velofollies 2019

350 exposanten tonen er hun racefietsen, MTB's, hybridefietsen, trekkingfietsen, stadsfietsen, retrobikes, pedelecs, alle soorten e-bikes. 

In een aparte hal is een e-bike testzone uitgezet waar je modellen en merken elektrische fietsen kan uittesten. Exposanten geven je graag uitleg en zoeken met jou naar de e-bike die het best bij jou past.

Bekend wielervolk op Velofollies tijdens praatsessies in het wielercafé met Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert, Sven Nys, Cameron Vandenbroucke (dochter van), Tiesj Benoot, Julien Vermote. Traditioneel komen ook heel wat ex-renners afgezakt naar Velofollies:  Andrea Tafi, Nico Mattan, José De Cauwer.  

Ook heel wat aandacht voor het fietstoerisme op Velofollies. Fietsreisorganisatoren en toeristische diensten stellen er fietsreizen en fietsroutes voor.

Zowel op vrijdag, zaterdag als zondag zijn er presentaties van wielerploegen.

Signeersessies met Greg Van Avermaet, Sven Nys, Tiesj Benoot, Miguel Martinez, Julien Vermote, Philippe Gilbert. 

Elke dag komen sprekers (coaches, dokters, diëtisten) aan het woord rond thema's als trainingstips, sportvoeding, bikefitting, blessurepreventie, ... Kijk op de website voor een compleet overzicht.  

Fietsen vraagt de juiste outfit. Goede fietskledij is belangrijk om een aangenaam gevoel te hebben op de fiets. Licht, ademend, waterdicht, …?  Op de stands kan je alles uittesten, betasten en besnuffelen.

Allerhande accessoires zoals fietskarren, fietsbagagedragers, fietsverzekeringen, … je vindt het op Velofollies.

  

Praktisch

Velofollies 2019, vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 januari 2019. Op vrijdag van 10.00 - 21.00 u, op za en zo telkens van 10.00 -18.00 u. Xpo hallen Kortrijk. Volwassenen: 11 euro online voorverkoop i.p.v. 15 euro aan de kassa. Kinderen 6-12 jaar: 7 euro online voorverkoop i.p.v. 10 euro aan de kassa. -6 jaar, gratis. Parking van Kortrijk Xpo, dagtarief: 4 euro. Meer info op www.velofollies.be

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info