Verhalen uit De Hoge Veluwe

Verhalen uit De Hoge Veluwe

Wil je op een originele manier kennismaken met de geschiedenis van het Nationale Park De Hoge Veluwe, dan krijg je op verschillende data in februari en maart 2018 daartoe de gelegenheid. Tijdens een groots opgezet evenement met wandelingen voor jong en oud én een ritje met de huifkar kan je luisteren naar spannende verhalen, sagen en legenden uit de Hoge Veluwe. Zo pik je op een geamuseerde manier een mooie brok geschiedenis mee. Tussendoor is er muziek en theater om de mystieke sfeer nog wat extra te versterken.

Op pad met verhalenverteller

Je gaat tijdens het evenement letterlijk mee op pad met een verhalenverteller in het Nationale Park De Hoge Veluwe. Dát Park situeert zich tussen Arnhem, Ede en Apeldoorn, zowat middenin de Veluwe, een prachtig gebied met een rijke historie en tradities. Tijdens de wandelingen zal je zo niet enkel de talrijke sagen en legenden kunnen aanhoren, maar kom je eveneens langs bijzondere plekken die het Nationale Park De Hoge Veluwe rijk is. Zo maak je al stappend kennis met de unieke biotoop bestaande uit bos, heide en stuifzand. Misschien doe je wel inspiratie op om later nog eens terug te keren.

Je krijgt verhalen te horen over kwaadaardige heksen, over avonturen van koene stropers,  over mystieke kunstwerken maar ook over bijvoorbeeld het echtpaar Kröller-Müller. Zonder hen was er immers geen sprake van een Park.

Totale beleving rond het vuur

Af en toe wordt er gerust om dan bij een gezellig kampvuur uit te pakken met de sagen en legenden. Die verhalen ontstonden eeuwenlang geleden bij onze voorouders, wellicht ook tóen rond het vuur gezeten. Die beleving wordt ongetwijfeld tijdens het evenement nóg intenser ervaren als je er de toepasselijke muziek bovenop krijgt en kan kijken en luisteren naar theateropvoeringen.

Voor jong en oud

Kan iedereen mee op stap? Zeer zeker, zowel jong als oud zijn van harte uitgenodigd. Er zijn speciaal wandelingen uitgedacht voor gezinnen (ongeveer 1,5 uur) als voor volwassenen (2 tot 2,5 uur). En wat dacht je van een huifkarroute? Niet alleen de minder mobiele personen kunnen op die manier genieten van het evenement, ook de allerkleinsten of oudere senioren onder ons kunnen zo mee. Je bent tijdens de rit in een huifkar ook zowat 2 à 2,5 uur onderweg. En bij je aankomst is het nog niet gedaan. Nagenieten, napraten kan dan bij een lekkere kom soep en ook dáár zal een warmtegevend kampvuurtje branden.

Opgelet, zak niet zomaar af naar het Nationale Park De Hoge Veluwe. Reserveren is verplicht want er mogen maximaal 20 tot 25 personen mee per wandeling. Locatie: bezoekerscentrum in Otterlo. 

Praktisch

Sagen en Legenden in het Nationale Park De Hoge Veluwe. Op 24 en 25 februari én 3,4, 10 en 11 maart 2018. Start en einde: Bezoekerscentrum, Houtkampweg 9c, 6731 Otterlo. Tussen 11.00u - 17.00 u. Boeken op de dag zelf van evenement niet! mogelijk. Voor meer details van tijdstippen en andere info o.a. prijzen, kijk je op deze website www.hogeveluwe.nl  Ga naar Agenda.

Foto: Shutterstock.com

Bekijk onze reisaanbiedingen ...

  • Hotel Fletcher Klein Zwitserland ****

    Gelderland - Veluwe 3 of 4 dagen in hotel 4*

    Hotel Fletcher Klein Zwitserland **** ligt in hartje Gelderland nabij Arnhem. Arrangement met ontbijtbuffet, 1x een 3-gangendiner, 1x lunchpakket en het gebruik van wandel- en fietsroutes. Optie: fietshuur.

    va.€ 145 - Boek nu

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info