Vlaanderen Wandelt in Brakel

Vlaanderen Wandelt in Brakel

Op zondag 29 april 2018 vindt de Vlaamse wandeldag plaats in Brakel, een wandelevent van Vlaanderen Wandelt. Een organisatie van Wandelsport Vlaanderen vzw in samenwerking met de Everbeekse wandeltochten en de gemeente Brakel. Ontdek de mooiste plekjes in en rond Brakel in het hart van de Vlaamse Ardennen.  

Vlaamse Wandeldag 2018

Elk jaar is er een centrale startlocatie en de keuze viel dit keer op Brakel in het hart van de Vlaamse Ardennen. Om een wandelparcours uit te stippelen die aan iedere wandelaar voldoening kan schenken, was het niet bijster moeilijk voor de partner in de organisatie, de Everbeekse Wandeltochten. Brakel en omgeving bieden nog die rust waar we allen soms zo naar verlangen. Willen we niet allemaal méér gaan bewegen, gezonder gaan leven? Dan is wandelen dé activiteit die vele troeven in zich houdt: goedkoop, laagdrempelig, in volle natuur, elk op eigen tempo, en gunstig voor spieren, gewrichten, pezen. Cardiovasculair is het één van de gezondste beweegsporten.   

Brakel is gastheer in Oost-Vlaanderen   

Aan natuur geen gebrek in Brakel en de acht deelgemeenten. 'n Golvend landschap, bossen, weiden en akkers, beken, ... En daartussen liggen mooie landgoeden en kleine dorpskernen verspreid in nog een open landschap. De fauna en flora leeft hier nog écht. Op zondag 29 april kan je er van genieten tijdens de Vlaamse wandeldag onder de noemer 'Vlaanderen Wandelt Brakel 2018'. De organisatie hoopt op een kleine 10 000 wandelaars. Ben jij daar één van?

Je kan kiezen uit deze afstanden: 6 km, 10 km, 15 km, 22 km, 29 km, 35 km en 42 km. Bezienswaardigheden op deze afstanden zijn o.a. de Toepkapel, het Mijnwerkerspad, de Rijdtmeersen. Je komt in enkele deelgemeenten zoals Opbrakel, Nederbrakel, Everbeek.

Praktisch

  • Startlocatie Brakel: Basisschool Sint-Augustinus, Driehoekstraat 42a, 9660 Brakel - Parkings: in en rond Nederbrakel liggen tal van parkings op korte wandelafstand van de school. Er is die dag een circulatieplan geldig.  
  • Op zondag 29 april 2018. Starten kan vanaf 06.30 u tot 15.00 u. Aankomst dient bereikt voor 18.00 u. Inschrijven kan ter plaatse vanaf 6.30 u 's morgens of online via deze website brakelwandelt , doorklikken naar contact en inschrijvingen.
  • Inschrijving: federatieleden 1,5 € na vertoon van geldige lidkaart, niet-aangeslotenen: 2 €, kinderen -12 j:gratis
  • Aandenken voor iedereen (zolang voorraad strekt). 
  • Meer info over het evenement: www.brakelwandelt2018.be
  • Meer info over federatie: www.wandelsportvlaanderen.be 

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info