Wat moet je zeker mee op reis nemen als je kinderen hebt?

Wat moet je zeker mee op reis nemen als je kinderen hebt?

De zomer is er en dat betekent: reizen! Wanneer je op reis gaat, is het de bedoeling dat je kan ontspannen en de batterijen weer kan opladen. Maar dit kan soms een moeilijkere opdracht zijn als je jonge kinderen hebt. Net zoals thuis moeten ze zich op reis ook kunnen bezighouden en amuseren. Daarom kan het handig zijn als je een paar dingen meeneemt zodat het een ontspannende vakantie wordt voor iedereen!

Neem leuk speelgoed mee

Indien je wat rust wil op vakantie kan je best leuk buitenspeelgoed meenemen voor je kinderen. Zo kunnen zij zich volledig uitleven wanneer jij bijvoorbeeld wat probeert te ontspannen aan het zwembad of een boek wil lezen. Dit speelgoed hoeft zeker niet te groot te zijn zodat het niet veel plaats inneemt in je bagage. Een leuke tip hierbij: laat ze ook gewoon zelf hun favoriete speelgoed kiezen. Zo pakken ze mee in en weet je zeker dat ze zich zullen amuseren. Het kunnen kleine waterpistolen zijn of stoepkrijt. Wanneer je met de auto gaat, heb je misschien wat meer plaats voor een voetbal of een loopfietsje.

Wanneer je kinderen nog te klein zijn om zonder problemen in het grote zwembad te zwemmen, kan je ook een klein extra zwembadje meenemen voor hen. Een extra strandbal of een waterkanon zorgt zeker voor dolle pret! En natuurlijk heb je ook nog de natuur of het hotel dat ze vrij kunnen ontdekken en daar heb je helemaal niets voor nodig 😉

Vergeet ook praktische zaken niet

Speelgoed, check! Nu nog de praktische zaken. Zorg er bijvoorbeeld zeker voor dat je voldoende pampers, kleding en handdoeken bij hebt. Denk bovendien ook aan een zonnehoedje en zonnecrème voor kinderen voor bescherming tegen de warme zon, en eventueel wat kampeergerief en een extra lakentje en kussen voor een dutje. Een tip hierbij: koop wat plastieken opbergbakken om alle spullen goed te organiseren zodat je er tijdens de vakantie of rit makkelijk aan kan.

En voor onderweg?

Vergeet ook niet wat entertainment voor tijdens de lange autorit. Met de auto op reis gaan is namelijk vaak eenvoudiger als je kinderen hebt. Je bent minder gehaast en je moet je geen zorgen maken dat andere passagiers last hebben van eventuele huilbuien. Maar toch kan zo’n rit erg lang duren: een luisterverhaal, goeie muziek, kinderboeken of download dit ebook met gratis spelletjes voor onderweg, deze kunnen de rit al wat ontspannender maken. Vergeet ook geen zonnescherm om aan de ramen te hangen voor een rustig dutje of een beter zicht op het tv-scherm.

Het lijkt soms hectisch om met kinderen op vakantie te gaan, maar bovenal is het een moment van quality time met je gezin. Het belangrijkste is om er ten volle van te genieten zodat je weer helemaal ontspannen terugkeert van je reis. Wij wensen je veel plezier!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info