Weekendje weg in Drenthe? – De 4 leukste uitjes

Weekendje weg in Drenthe? – De 4 leukste uitjes

Even ontsnappen aan de alledaagse drukte? Dompel je onder in de charmante rust van Drenthe, de juweel in het noorden van Nederland. Dit weekend brengt je meer dan alleen een adempauze; hier kun je plezant verdwalen in de tijdloze schoonheid van de natuur, de rijke geschiedenis en de schilderachtige dorpjes. Drenthe is met zijn ongerepte landschappen en culturele diepgang een uitermate geschikte provincie om een weekend te vullen met ontdekkingen die je nog lang bij zullen blijven. Lees verder voor enkele van de verborgen schatten van deze prachtige provincie.

1. Verken de hunebedden

Drenthe is de plek van hunebedden, en deze mysterieuze prehistorische monumenten zijn zeker de moeite waard om te verkennen. Deze oude grafkamers, gemaakt van enorme stenen brengen je dichter bij de geschiedenis van Nederland. Wist je bijvoorbeeld dat sommige van deze hunebedden dateren uit de periode van 3450 tot 3250 v.Chr.? Dit maakt ze enkele van de oudste monumenten in Nederland, een tastbare connectie met de Nieuwe Steentijd. Meer weten? Een bezoek aan het Hunebedcentrum in Borger brengt je dichterbij het leven van de hunebedbouwers.

2. Wandelen of fietsen door de natuur

Drenthe is een paradijs voor natuurliefhebbers, en dat is niet zomaar. Hier word je verwelkomd met uitgestrekte heidevelden, bossen en veengebieden die ideaal zijn voor de lange wandeling of fietstocht. Benieuwd waar te beginnen? Routes zoals het Pieterpad of de Drentsche Aa nemen je mee naar adembenemende uitzichten en brengen je langs enkele van de mooiste landschappen die er in Nederland te vinden zijn.

3. Bezoek aan kamp Westerbork

Breng een bezoek aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Dit is zowel een ontroerende als educatieve ervaring, want dit voormalige doorgangskamp uit de Tweede Wereldoorlog vertelt het verhaal van de duizenden Joden die hier zijn doorgestuurd naar concentratiekampen.

4. Ontdek de lokale cultuur en gastronomie

Drenthe heeft ook zeer zeker een rijke culturele erfgoed en een verrassende gastronomie. Ga eens langs in een van de gezellige dorpjes zoals Orvelte, een historisch dorp waar je terug in de tijd lijkt te stappen en ambachtelijke markten kunt bezoeken. Op zoek naar een heerlijke lokale maaltijd?
Dan moet je zeker de traditionele Drentse stoofpot proberen, een hartverwarmend gerecht, vaak bereid met lokaal vlees, groenten en kruiden. Voor een zoete lekkernij, vergeet niet de beroemde Drentse heidekoek te proeven, die perfect samengaat met een kopje koffie na een dag vol ontdekkingen!
In Drenthe vind je de ideale mix van ontspanning, natuur, geschiedenis en plezier. Dus waar blijf je overnachten? Van een vakantiehuis voor 7 personen tot de leukste accommodaties voor kleiner vakantiegezelschap, op de website van Groepen ben je verzekerd van een gezellige thuisbasis in dit hoekje van Nederland.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info