Zomerzoektocht Davidsfonds 2020: Brussel

Zomerzoektocht Davidsfonds 2020: Brussel

Elk jaar kiest het Davidsfonds een stad en/of regio uit om zijn Zomerzoektocht te laten doorgaan. Dit jaar is dat Brussel, van 15 juni tot 27 september 2020. Het is al de 34ste editie en als je dit nog nooit hebt meegemaakt dan is dit jaar het uitgelezen moment. Met deze Zomerzoektocht ontdek je zowel de hoogtepunten als talrijke verborgen plekjes in Brussel. Ze vormen allemaal een onderwerp voor een quizvraag. En dit jaar, speciaal voor Brussel, bekom je ook informatie over ‘groen’ in Brussel, dankzij Natuurpunt. Dit jaar is het dus niet alleen cultuur maar ook natuur dat aan bod komt.

Wat is de zoektocht?

Er zijn 4 soorten zoektochten, ze verschillen in lengte (4, 8, 12 of 16 km) en interessesfeer.  ‘Brussel Mini’ is er voor kinderen en is 4 km lang. ‘Brussel Central’ is de klassieke zoektocht van 8 km. ‘Brussel Classic’ is 12 km lang en is eveneens een klassieke zoektocht maar die graag er een volle dag van maakt. ‘Brussel Max’ is voor de echte fanaten die niet bang zijn om een afstand van 16 km te stappen en pittige vragen op te lossen.

Wat kost het?

Om aan de Zomerzoektocht te kunnen deelnemen moet je een pakket aankopen. Je kan kiezen voor één zoektocht, dan betaal je 25 euro. Of je gaat voor het voordeelpakket met alle zoektochten, dan kost je dit 50 euro.

Wat krijg je voor deze prijs?

De zomerzoektocht is bekend voor zijn goede reisgids. De gids ‘Op stap in Brussel’ is van de hand van Anne Peeters die op stap gaat met vier bekende Brusselaars. Elk zijn ze goed voor een verschillend thema: cultuur, gastronomie, kinderen en geschiedenis. Aansluitend zijn er natuurlijk de quizvragen.

Wat kan je winnen?

Per zoektocht kan je één keer deelnemen aan de wedstrijd. Wie dus een voordeelpakket kocht kan 4x deelnemen. Elke week is er een deelnemer die een verrassingspakket van Westmalle krijgt toegestuurd. Over de grote prijzen die uitgereikt worden in oktober is nog niets geweten.

Praktisch

Alle routes vertrekken vanaf het Centraal Station. Je kan het pakket op 3 plaatsen dichtbij kopen én ook online maar dan moet je het toch afhalen bij een van die 3 locaties. Nog even meegeven dat je heel voordelig kan reizen met de trein, meer info op het tabblad ‘Praktisch’ op hun website. Meer info op https://dezomerzoektocht.be 

Bekijk onze reisaanbiedingen ...

  • Brussel 3 dagen hotel 4* incl. ontbijtbuffet

    Brussel 3 dagen hotel 4* incl. ontbijtbuffet

    Verblijf in Hotel Leopold Brussels 4* gelegen in de Europese wijk. Inclusief 2x ontbijtbuffet en upgrade naar een deluxe kamer. Geldig in bepaalde periodes bij aankomst op vrijdag of zaterdag.
    va. € 99 - Boek nu

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info