Zorgeloos Europa verkennen: alles wat je moet weten over autoverzekeringen

Zorgeloos Europa verkennen: alles wat je moet weten over autoverzekeringen

Wil je op rondreis door Europa met je auto? Dan wil je wel goed verzekerd zijn. Je auto verzekeren is in België verplicht, maar waar moet je voor kiezen? Het lijkt misschien saai om hier bekwaam naar te kijken, maar het kan het verschil maken tussen een stressloze reis of onverwachte complicaties. Hier lees je alles wat je moet weten over autoverzekeringen voor je reis!

Basisdekking of uitgebreide dekking

Dit is een belangrijk punt om even bij stil te staan. De basisdekking biedt alleen minimale bescherming. Dit omvat meestal de schade aan anderen en jouw auto. Maar een uitgebreidere dekking gaat verder dan dat en beschermt jouw voertuig ook tegen risico’s als diefstal, brand of aanrijdingen. In een vreemd land wil je natuurlijk onnodige risico’s voorkomen of goed behandelen.

Een autoverzekering vergelijken kan je helpen een beter beeld te krijgen van wat dit betekent voor jouw voertuig. Er spelen meer factoren mee die jouw uiteindelijke premie bepalen.

Een groene kaart

Het is verplicht om in Europa in bezit te zijn van een groene kaart voor je autoverzekering. Hier staat de dekking van je verzekering op en is geldig in alle landen die zijn vermeld. Zorg ervoor dat je deze kaart meeneemt op reis! Je zit waarschijnlijk niet te wachten op problemen bij grensovergangen.

Let op eisen per land

Zijn Belgische en buitenlandse autoverzekeringen hetzelfde? Helaas niet. Daarom gelden in sommige landen ook andere regels, bijvoorbeeld dat ze een hogere dekking vereisen. Als je denkt dit te negeren, loop je een groot risico op het krijgen van een boete of zelfs grotere problemen.

Autopech op reis

Hoe vervelend is het om in het buitenland met autopech te zitten! Dan kan het van veel waarde zijn als je een reisverzekering met autopech service hebt afgesloten. Daarmee ben je in ieder geval grotendeels verzekerd voor een sleepdienst en eventuele reparaties. Liever een stressvolle vakantie voorkomen dan op weg zijn met de gevolgen!

Wat weet je over je eigen risico?

Oeps… je hebt een claim en moet een deel zelf betalen, dat is nou je eigen risico! Daarnaast gaan lagere premies gepaard met een hoger eigen risico, maar je moet nog steeds bereid zijn te betalen voor als er iets gebeurt. Neem de tijd om hier naar te kijken voor je reis!

Nu je weet wat de belangrijkste dingen van een autoverzekering zijn, kun je met een gerust hart op reis door Europa!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info