Vakantie Algarve? Ontdek dé bezienswaardigheden

Noord-Afrikaanse weersinvloeden in Europa

Portugal heeft een grote verscheidenheid aan landschappen, vaak met een eigen klimaat. De Algarve is hiervan de bevestiging. Aan dit meest zuidelijk deel van Portugal heeft de oceaan een meesterwerk gebeeldhouwd uit rotsen en zand. Noord-Afrikaanse winden zorgen er voor zomerse temperaturen. Combineer dit met goudgele stranden, de prachtige natuurparken en je krijgt een perfecte vakantie. Lees meer

De Algarve, da's genieten het hele jaar door van de meest ideale vakantieregio.
 • Alle promoties Algarve 8 dagen

  Alle promoties Algarve 8 dagen

  8-daagse vakanties in kleinschalige hotels en rustig gelegen in de nabijheid van een badplaats. Promoties inclusief vlucht h/t Brussel - Faro, inclusief ontbijtbuffet, half pension mogelijk als optie.
  va. € 359 - Boek nu
 • Ervaar een perfecte vakantie
 • 'Dolce far niente' in de Algarve 
 • Geniet van een sardientje
 • Flaneren in pittoreske dorpjes
 • Bewonder de prachtige landschappen
 • Algarve, de mooiste badplaatsen ontleed
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De Algarve leeft van de visvangst én het toerisme. Het is dan ook vanzelfsprekend dat vis veel voorkomt op de menukaart. Maar je kunt ook op straat genieten van een sardientje, gebakken op een grill. Wie 's avonds langs het strand loopt zal in de verte verschillende lichtstipjes zien van  schepen die proberen visscholen in te sluiten en te vangen.

Unieke landschappen

De schoorstenen vormen een uniek aspect van de Algarve. Het is één van de attractiepolen van de vele kleine en nostalgische dorpjes langs de kustlijn of in het binnenland. Je wordt er ook bekoord door de prachtige landschappen met beboste heuvels, overgoten met een sausje van landelijke rust. Maak zeker dus ook eens een wandeling in een natuurpark. Uit elk van de drie natuurparken die we voorstellen, pikken we er eentje uit.

Oost en West 

We ontleden het mooiste van de Algarve in twee delen. Het westelijk deel bevat Carvoeiro - Portimao - Praia da Rocha - Lagos - Praia da Luz - Lagoa - Sagres en Cabo de Sao Vicente. Het oostelijk deel bevat Albufeira - Vilamoura - Quarteira - Almancil - Loulé - Faro en Tavira. Afsluiten doen we met een overzichtje van de vakantiestranden.

Reviews en beoordelingen Algarve

Heb je zelf tips of opmerkingen over Algarve? Plaats je beoordeling

Tour

7 augustus 2017

zeer practische gids met heel nuttige tips

Tour

28 juli 2017

Handige en praktische reisgids. Op de heenvlucht naar Algarve was ik snel op de hoogt van de belangrijkste bezienswaardigheden.

Tour

1 juli 2017

Een praktische reisgids.We zullen er gebruik van maken om nuttige weetjes er uit te halen voor onze Algarve reis eind september.

Tour

25 juni 2017

Prima gids!

Tour

27 maart 2017

Zeer nuttige reisgids

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info