Rondreis Noord-Portugal en Dourovallei: 8 dagen

Download de gratis autoroute en bezoek Porto, Guimaraes, Braga en Viano do Castelo

Met de rondreis Noord-Portugal kom je langs alle hoogtepunten van deze regio. Steden zoals Porto, Guimaraes en Braga die zeker niet mogen ontbreken tijdens je vakantie zijn opgenomen. Geniet van de adembenemende natuur, de vele charmante en pittoreske dorpjes, bezienswaardigheden en wijn. Er is dus zeker genoeg cultuur en natuur. Lees meer

Ontdek cultuur en natuur met de rondreis Noord-Portugal.

  • Bezoek het prachtige Porto
  • Reis door de Dourovallei en ontdek onbekende plekjes
  • Degusteer de portwijnen in Porto, lees onze tips
  • Maak onze stadswandeling in Guimaraes
  • Ontdek het mooie Braga
  • Geniet in Viana do Castelo
  • Mogelijkheid voor uitstap naar Santiago de Compostela
Gratis autoroute downloaden

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Autoroute Noord-Portugal en Dourovallei op de kaart

Bezoek Noord-Portugal

Tijdens de rondreis Noord-Portugal ontdek je alle mooie gebieden is deze regio. De route start in Porto, waar je met een stadswandeling de stad kunt verkennen. Op die manier leer je meer over de degustatie van Portwijnen, maar krijg je ook de mogelijkheid om zelf de Porthuizen te bezichtigen.

Na jouw bezoek aan Porto vervolg je de route door de indrukwekkende Dourovallei via Peso da Régua naar het nabije charmante Lamego. Dit mooie plaatsje heeft verschillende bezienswaardigheden, maar de Nossa Senhora des Rémedios is het meest indrukwekkend. Deze hoger gelegen kerk kan via een monumentale trap van 686 treden bezocht worden.

Het tweede gedeelte van de route brengt je naar Braga en later naar Guimaraes. In Braga vind je de kerk de Bom Jesus do Monte. Deze kerk kan je bereiken via een indrukwekkende trap. Bovenaan geniet je niet alleen van deze bezienswaardigheid, maar heb je ok een prachtig uitzicht en kan je wandelen in de nabijgelegen bossen. Na jouw bezoek aan Braga kom je terecht in Guimaraes, waar je een bezoek kunt brengen aan het oude stadscentrum dat op de lijst van UNESCO voor Werelderfgoed staat.

De rondreis Noord-Portugal eindigt in het mooie Viana do Castelo. Dit plaatsje aan de kust is een bekende badplaats, maar is ook erg geliefd door de vissershaven en het historisch centrum. 

Reviews en beoordelingen Noord-Portugal

Heb je zelf tips of opmerkingen over Geniet tijdens een rondreis Noord-Portugal? Plaats je beoordeling

Tour

20 maart 2017

Vooral de info over de verschillende steden houden we bij om een (variabele) reisroute uit te stippelen. Afhankelijk daarvan + kilometer aantal zullen we twee à drie verblijfhotels zoeken / boeken.

Tour

12 februari 2017

Dit jaar viel onze keuze op Portugal, onbekend gebied voor ons. Dank zij deze gids kunnen we van onze plannen een top-reis maken. Dank U wel

Tour

5 februari 2017

Mooie duidelijke uitleg Heb deze voor mijn vrienden zijn erg blij ermee .. Zij gaan in augustus naar Portugal Voor 4 weken .. Mvgr eugene

Tour

9 januari 2017

Geweldige gids. We zijn van plan Portugal te bezoeken en we hebben veel aan de tips.

Tour

6 december 2016

Geboekt voor juli 2017. Alleen al het lezen van de brochure doet me wegdromen naar deze idyllische plekjes....

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info