Dourovallei Portugal bezoeken?

Ontdek eerst het charmante Lamego

Wil je graag een charmant stadje met diverse bezienswaardigheden aandoen in de vallei van de Douro? Trek dan naar Lamego. Veel mensen komen langs hier voor een bezoek aan de “Nossa Senhora dos Rémedios”. Dit is een hoger gelegen kerk, bereikbaar via een monumentale trap met 686 treden, versierd met azulejos. Lees meer

  • Trek naar Lamego
  • Prachtige azulejos zijn te bewonderen in de "Capela do Desterro"
  • In Tarouca kan je een champagnemuseum bezoeken
  • Middeleeuwse brug met een toren
  • Pinhao, een zeer mooi wijndorpje
  • Je kijkt uit op de vallei van de Rio Pinhao
Gratis reisgids downloaden

Wie over een wat mindere conditie beschikt kan ook met de auto naar de Nossa Senhora dos Rémedios. Dit gebouw, in overdadige barokstijl, wordt beschouwd als het equivalent uit de Douro-regio van de befaamde “Bom Jesus do Monte” in Braga.

Prachtige azulejos zijn te bewonderen in de “Capela do Desterro”, gebouwd in het midden van de 17de eeuw. Nog een laatste kerkbezoek valt af te leggen: de “Sé”, de plaatselijke kathedraal. Deze bezit een klokkentoren uit de 12de eeuw, maar werd verder in de loop der eeuwen aangepast aan de heersende smaak of mode. Een drietal kilometer buiten de stad staat nog een kerk die een bezoek waard is, de “Capela de Sao Pedro de Balsemao”, waarschijnlijk de oudste kerk van het land. Binnen kan je kennismaken met het oorspronkelijke gebouw dat de Visigoten oprichtten, wellicht in de 7de eeuw. Sommige delen van de kerk kregen in de 17de eeuw een op de barok gericht uitzicht.

Weg van platgelopen paden

In Lamego neem je de N226 in de richting van Tarouca waar je een champagnemuseum kan bezoeken: "Casa do Paço Dalvares". Volg daarna richting Ucanha en je ziet er een middeleeuwse brug met een toren. Vervolgens gaat het richting Salzedas voor een abdij van de Cisterciënzers. Deze abdij werd gesticht in 1168 en werd zeer machtig maar nu blijft daar niet veel meer van over. De abdijkerk en een paar kleine gebouwen van de abdij zijn nog bewaard gebleven. Je kan de abdijkerk vrij bezoeken. De weinige restanten van de abdij kunnen alleen bezocht worden met gids.

Peso da Régua

Het niet zo aantrekkelijke Peso da Régua is belangrijk als je in wijn geïnteresseerd bent. Hier start de “Rota do Vinho do Porto”, de route van de portwijn. Eveneens in deze stad bevinden zich twee belangrijke instituten die de wijnproductie reglementeren: het “Casa de Douro” voor de Douro-wijnen en het Wijninstituut van Porto.

Even tijd voor het mooiste uitzichtspunt van de Dourovallei? Dan moet je vanuit Régua de N313-2 nemen naar ‘Vila Seca the Poiares’ en onderweg kom je langs het uitzichtspunt ‘San Leonardo de Galafura’. Rij daarna terug naar Régua en neem de N222 naar Valença do Douro. Daar steken we de Douro over via de N322. Op de andere oever stoppen we in Pinhao.

Pinhao

Pinhao is een zeer mooi wijndorpje en dat merk je al aan de azulejos in het treinstation. Nog mooier is de weg (N323) die je nu neemt naar Sabrosa: niet gevaarlijk maar wel spectaculair en adembenemend mooi. Je kijkt uit op de vallei van de Rio Pinhao. Voorbij Sabrosa neem je de richting van Villa Real. De wegwijzers naar Mateus zal je al snel opmerken.

Reviews en beoordelingen Dourovallei

Heb je zelf tips of opmerkingen over Dourovallei? Plaats je beoordeling

Tour

14 maart 2017

Zeer interessante reisgids met een duidelijk overzicht van de belangrijkste highlights, maar ook de verborgen pareltjes. De praktische tips maken het geheel helemaal af!

Tour

28 februari 2017

Zeer prachtige en mooi uitgewerkte Portugal reis. Proficiat Rudi Van Hese

Tour

3 september 2016

zeer nuttig

Tour

26 augustus 2016

uitstekende beknopte reisgids met knap fotomateriaal die zeker de reislust naar de dourostreek oproept ! het goed onderhouden portugees wegennet in deze streek zou wel met duidelijke nummeraanduiding en tips moeten toegelicht worden aangezien quasi iedereen deze prachtige streek met auto, huurauto, vespa of motor doorkruist... zo zou deze reisgids de perfecte sunthese zijn...

Tour

17 augustus 2016

Beste, We hebben de mooiste reis van ons leven achter de rug. We hebben het noorden verkend van Portugal. Elk dorpje heeft daar wel zijn eigen verhaal. De mensen zijn enorm vriendelijk. Tijdens de boottocht van de Douro heb ik gevraagd of we mochten zwemmen in de Douro. De boot werd prompt stil gelegd waardoor wij konden duiken in deze rivier. Lamego vonden wij zeer gezellig. De trappen op gaan is meer dan moeite waard. En zoveel meer... Aanrader met kinderen: bezoek aan het stadion van Porto! vriendelijke groeten Geert

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info