Kerstmarkten in de Elzas - Vogezen

Kerstshopping op de kerstmarkten van Elzas - Vogezen

Elk jaar vanaf eind november zijn er tientallen kerstmarkten in de vele steden en dorpen van de Elzas. Hun tradities, gastronomie en huizenbouw is duidelijk terug te vinden op deze talloze kleine gezellige markten. Dat je volop in de wijnregio vertoeft zal je wel merken, het geeft die markten ook een extra dimensie. De grootste is deze uiteraard van Straatsburg, maar voor de kleinere geven we je een website mee waar je alle data kunt terugvinden per maand. Tijdens de weken voor kerstmis kan je de wijnroute volgen en dan van de ene kerstmarkt naar de andere rijden. Allen zijn ze verschillend en hebben één zaak gemeen: gastvrijheid.

Straatsburg: Kerstmis, het Solidariteitsgevoel

Waar? Place de la Cathédrale, Place Broglie en Place Gutemberg 
Wanneer? Van 27 november tot 31 december 2015  - gesloten op kerstdag

De kerstmarkt of "Christkindelsmärik" van Straatsburg is de oudste in Frankrijk. Deze traditie gaat dan ook terug tot 1570. Je vindt er een ruime keuze aan sparrenbomen uit de Vogezen, ambachten, kerstversieringen, warme wijn en een "Bredele"-markt. In totaal zijn er zo'n tiental kerstmarkten. Via hun website kan je een plannetje hiervan downloaden. Onze stadswandeling (zie reisgids hierboven) brengt je langs 9 van deze kerstmarkten. Meer info: www.noel-strasbourg.com

Colmar: een groot lint van kerstsfeer

20 november tot 31 december 2015 

De kerstmarkt in Colmar is een van de belangrijkste van de Elzas. Ze telt niet minder dan 5 markten waarbij uiteraard het centrale plein en Petite Venise horen. In de kerstperiode kan je genieten van een unieke stad, kleinschalig en sfeervol. Uiteraard ontbreekt de schaatspiste niet. Wie het allemaal nog intenser wil beleven kan zelfs een wandeling maken in de sfeer van de magie van kerstdag. Meer info: www.noel-colmar.com

Mulhouse

21 november tot 28 december 2015

In het hart van het historische centrum, op de Place de la Réunion, wacht je de traditionele Kerstmarkt met houten chalets, geurige warme wijn en bredele, de befaamde kerstgebakjes uit de Elzas. Ieder jaar wordt een nieuwe, exclusieve stof ter versiering bedrukt, om zo het opmerkelijke textielverleden van Mulhouse in herinnering te brengen. Breng zeker ook een bezoek aan de kerstmarkt van het Musée de l'Impression sur Etoffes. Meer info: http://noel.mulhouse.fr

Nog meer kerstmarkten in de Elzas

 • Obernai: van 28 november tot 31 december 2015, gesloten op 25/12 
 • Eguisheim: op 21 en 22/11 en van 27/11 t/m 31/12/15, gesloten op 24, 25 en 26/12.

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden
 • Hotel A la Cour d'Alsace 4* in Obernai incl. ontbijfbuffet

  Elzas 4 dagen in hotel 4*

  In het hotel wacht je een charmant verblijf met oog voor detail in een idyllisch kader. Uitstekende beoordeling 9.1/10 van heel tevreden klanten. Verblijf inclusief ontbijtbuffet en gratis toegang tot de wellness.
  va.€ 190 - Boek nu
 • Met de Eurocity naar Straatsburg

  Met de Eurocity naar Straatsburg

  Via de officiële website van NMBS Euorpe is het eenvoudig om online internationale treintickets te reserveren voor Europese bestemmingen. Treinreizen kunnen geboekt worden via de website voor Thalys, Eurostar, TGV® of ICE.
  va. € 108 - Boek nu
 • Alle promoties Elzas-Vogezen 3- en 4-daagse pakketten

  Alle promoties Elzas-Vogezen 2 tot 7 dagen

  Meer dan 15 promoties die je van noord tot zuid brengen, van 2- tot 4-daagse gastronomische verblijven tot rondreizen die je de complete streek laten zien. Ook verwenweekendjes in wellnesshotels en casino. Ontdek ze nu allemaal.
  va. € 139 - Boek nu

Reviews en beoordelingen Kerstmarkten Elzas-Vogezen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkten Elzas-Vogezen? Plaats je beoordeling

Katrijn 9 januari 2016

Duidelijke en overzichtelijke gids met veel praktische tips! Heeft een mooie bijdrage geleverd aan onze mooie vakantie in de Elzas!

lutgart van heesvelde 14 november 2015

Handige gids, nuttige tips...

decrop anita 5 november 2015

wij zijn heel tevreden dat we de uit leg kunnen downloadend dit is heel interesant

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info