Download de gratis reisgids Mulhouse - Basel

Ontdek zeer diverse bezienswaardigheden in het zuiden van de Vogezen en Zwitserland

Deze reisgids vertrekt vanuit een verblijf in Mulhouse of regio, het zuiden van de Elzas en Vogezen. De stad heeft twee heel bijzondere en grote musea in het teken van het vervoer: het automobielmuseum en het treinmuseum. Dat je in beide musea uren kan vertoeven is niet overdreven. Dichtbij Mulhouse ligt Ungersheim (15 km) met een groot openluchtmuseum met 74 Elzasser huizen van eeuwen oud.  Lees meer

Met deze combinatie krijg je een uitzonderlijk gevarieerd programma, dat bovendien zeer weerbestendig is. Er zijn voldoende alternatieven als de zon op vakantie is of het regent.
  • Maak onze stadswandeling in Basel
  • Ontdek Basel met meer dan 30 musea
  • Mis zeker niet het trein- en automobielmuseum in Mulhouse
  • Geniet van een korte wandeling in Colmar
  • Puur natuur met onze autoroute langs de Grand- en Petit-Ballon
  • Download nu onze gratis reisgids voor een zeer gevarieerd programma
Gratis reisgids downloaden

Op zo'n 35 km van Mulhouse ligt de Zwitserse stad Basel. Een autowegenvignet hoef je niet te kopen als je onze tip volgt. Je kan er zelfs heen met het openbaar vervoer (45 min.). Basel heeft niet alleen heel mooie gebouwen maar ook meer dan 30 musea. We hebben een stadswandeling die je op één dag langs alle hoogtepunten brengt, en er is nog wel tijd voor een museum.

In het zuiden van de Vogezen liggen ook de hoogste bergen. De hoogste top zelfs op minder dan 40 km van Mulhouse. Met de Route des Crêtes vertoef je een ganse dag in een zeer divers natuurlandschap met als bekendste plaatsen de Petit- en Grand-Ballon. Als toemaatje geven we je ook nog een wandeling mee in de bekende stad Colmar die op je reistraject ligt.

Voorstel 4-daags programma

Wat we hieronder voorstellen is geheel vrijblijvend en nogal goed gevuld. Vooral bij mooi weer zal je er niet in slagen om alles volledig af te werken in een 4-daagse. Genieten is uiteraard de boodschap!

DAG 1: heenreis en Ungersheim

Zo’n 15 km voor Mulhouse ligt het grote openluchtmuseum van de Elzas. Het is niet iets om heel snel te bezoeken. Wil je het rustig houden dan moet je toch rekenen op 3 à 4 uur. 

DAG 2: Route des Crêtes

De volledige route die we je voorstellen is vooral een autoroute met tijd om even te genieten van de zeer diverse landschappen. Wie echter ook een bezoek wil brengen aan het Mémorial Le Linge of een wandeling wil maken zal keuzes moeten maken, maar daarvoor geven we je heel wat tips mee.

DAG 3: Basel

Met onze wandeling kom je langs alle hoogtepunten, belangrijkste musea, mooiste gebouwen en fonteinen. Bovendien laten we je genieten van de lange shoppingstraat. Een bezoek aan Basel hoeft niet duur te zijn. Je kan er met het openbaar vervoer heen. Lees al onze tips om deze minder bekende stad te ontdekken.

DAG 4: Mulhouse en terugreis

Een zeer befaamd autombielmuseum en een onvergetelijk treinmuseum. De keuze is moeilijk of je doet ze uiteraard allebei. Er zijn voordeeltickets beschikbaar in beide musea. Eigenlijk kan je een ganse dag vullen met beide musea. 

Alternatief: Colmar
Misschien wil je wel iets vervangen uit bovenstaande suggesties? Dan is Colmar uiteraard een zeer goed alternatief. Er is de typische Elzasser sfeer en het heeft een zeer mooi stadscentrum. We hebben een kleine wandeling in deze reisgids opgenomen.

Reviews en beoordelingen Mulhouse - Basel

Heb je zelf tips of opmerkingen over Mulhouse - Basel? Plaats je beoordeling

Tour

14 januari 2017

In het najaar in de Vogezen en Elzas geweest. Nu ook Basel bezocht. Ben er vaak doorgereden , nooit echt de stad bekeken. Dank zij deze route nu ook echt in Basel geweest. Dankbaar gebruik gemaakt van de route Mulhouse - Basel

Tour

3 augustus 2016

Vooral het gedeelte van de stadswandeling in Basel, spreekt ons aan, zeer zeker omdat onze zoon in Zwitserland woont en wij regelmatig in Zwitserland komen. In de herfst zullen wij proberen deze wandeling te maken, dank voor de mooie route beschrijving. Met vriendelijke groet, Simon van der Wijngaard

Tour

3 augustus 2016

Deze reisgids was heel erg duidelijk. Wij hebben er gebruik van gemaakt tijdens onze rondreis in de Elzas. De meeste bezienswaardigheden staan erin en zijn het bezoeken waard. Men vergeet dikwijls dat de kleine dorpjes ook het bezoeken waard zijn en dat er lekkere wijnen te proeven zijn. Alleen het weer viel tegen maar daar kan de reisgids niets aan veranderen.

Tour

2 augustus 2016

Wij hebben verschillende routes gedownlaod, zijn een week naar de Belgische Ardennen geweest en maken 2 sept. de rondreis door Frankrijk. Wij vinden jullie voorstellen fantastisch en maken er regelmatig gebruik van.

Tour

1 augustus 2016

Zeer interessant ! Bedankt

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info