De bezienswaardigheden van Bergheim

Terug naar de middeleeuwen van Elzas-Vogezen

Bergheim in Frankrijk is een goed bewaard voorbeeld van een middeleeuws stadje in Elzas-Vogezen. De twee stadsmuren zijn tot vandaag nog in prima staat. Je kunt in jouw vakanties Elzas-Vogezen via een pad rond de vestingen lopen. Lees meer

Met zijn bijna intacte stadsmuren waan je je in de Middeleeuwen tijdens een vakantie Elzas
 • Rondreis Noord-Vogezen en Elzas 6 dagen

  Rondreis Noord-Vogezen en Elzas 6 dagen

  Verblijf in twee hotels: start in het natuurpark van de Noord-Vogezen (La Petite Pierre) en daarna zuidelijker, tot het hart van de wijnstreek: Zellenberg, nabij Riquewihr. Uitstappen naar Straatsburg en Colmar zijn aanraders.
  va. € 199 - Boek nu
 • Ontdek het Middeleeuwse stadje
 • Bekijk muurschilderingen en fresco's
 • Wandel langs de wijngaarden
 • Bezoek kleine wijnboeren
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Middeleeuws stadje

Wanneer je rond de twee versterkte muren van Bergheim wandelt, zal je zeker de 9 torentjes zien waarvan enkele een wat bizarre naam hebben: Tour de la Poudrière (kruittoren) en Tour des Sorcières (heksentoren). Van de 4 poorten rest alleen nog de poort la Porte Haute. Deze poort heeft een gotische stijl en valt op door het met glazuurtegels bedekte dak. 

Notre-Dame de l'Assomption

Op de plaats van de huidige kerk Notre-Dame de l'Assomption stond vroeger een basiliek. In het huidige kerkgebouw vind je nu onder andere mooie middeleeuwse muurschilderingen en fresco’s uit de 14e eeuw. Een mooie bezienswaardigheid in Elzas-Vogezen.

Heksenmuseum

Je kunt ook naar het museum la Maison des Sorcières gaan. Daar zie je onder meer hoe een heksenproces verliep. Zo´n proces vond tussen 1582 en 1683 geregeld in Elzas-Vogezen plaats. 

Wijncultuur

Of wat dacht je van een kennismaking met de wijncultuur van Bergheim? Op een wijnpad kan je een wandeling maken langs de wijngaarden. Je eindigt de route met een bezoek aan een wijnkelder, waar de lokale wijnboeren je een proeverij aanbieden.

Reviews en beoordelingen Bergheim

Heb je zelf tips of opmerkingen over De bezienswaardigheden van Bergheim? Plaats je beoordeling

Tour

5 september 2016

Heb de reisgidsen al een paar keer gebruikt en ze zijn zeer behulpzaam en gemakkelijk om te volgen. Top!

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info