De bezienswaardigheden van Obernai

De ideale uitvalbasis vol historie en gezelligheid voor jouw vakantie

Even voorbij Straatsburg ligt het stadje Obernai in Frankrijk met een mooie marktplaats die echt de moeite loont om even halt te houden. Obernai is een zeer proper stadje in Elzas-Vogezen met stadsmuren die voor een deel zijn gerestaureerd. Het is de ideale uitvalsbasis tijdens jouw vakantie Elzas-Vogezen. Twee belangrijke bezienswaardigheden in Obernai moet je absoluut bezoeken. Lees meer

De stad Obernai ligt rondom de Place du Marché, met de oude graanhal

 • Alle promoties Elzas-Vogezen 3- en 4-daagse pakketten

  Alle promoties Elzas-Vogezen 2 tot 6 dagen

  Meer dan 15 promoties die je van noord tot zuid brengen, van 2- tot 4-daagse gastronomische verblijven tot rondreizen die je de complete streek laten zien. Ook verwenweekendjes in wellnesshotels en casino. Ontdek ze nu allemaal.
  va. € 75 - Boek nu
 • Kom tot rust op deze ideale uitvalsbasis
 • Bezoek de marktplaats
 • Bezoek het bedevaartsoord 
 • Bewonder de verdedigingsmuur Mur Païen
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Mont Sainte-Odile

Boven op een heuvel van 764 meter hoog ligt het klooster Mont Sainte-Odile. Deze bezienswaardigheid is dan wel een bedevaartsoord, de meeste bezoekers komen er voor de gebouwen, het uitzicht, de wandelmogelijkheden en de verdedigingsmuur Mur Païen. Een dagje uittrekken voor dit bezoek in jouw vakantie Obernai is dus zeker geen overbodige luxe.

Het klooster in dit stadje van Elzas-Vogezen telt verschillende kapellen die je zeker moet checken in jouw vakantie Elzas-Vogezen. Je vindt hier verschillende terrassen met de mooiste uitzichten. Ook is er een kruisweg met mooie beeldengroepen. Om deze te bewonderen is een kleine klimpartij wel nodig.

De grote, roestbruine rotsblokken vallen jou vast en zeker meteen op. Ze maken deel uit van Mur Païen. Dit zou een verdedigingsmuur geweest zijn in Elzas-Vogezen van meer dan 2000 jaar oud. Je kunt deze muur volledig volgen. Dat betekent wel dat je voor zo’n 10 kilometer zoet bent. Niet ver van de parkeerplaats krijg je al een goede indruk van deze muur.

Le Struthof van Natzwiller

Indrukwekkend, emotioneel en onvergetelijk… Dat is de gedenkplaats Le Struthof in Obernai. Dit voormalige concentratiekamp getuigt van de wreedheden die hier plaatsvonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Al is het alleen maar uit respect, een bezoek aan dit monument tijdens jouw vakantie Obernai mag zeker niet ontbreken. Niet alles is bewaard gebleven. Wel kan je het crematorium, een deel van de omheining en wat barakken bezoeken. In het museum leer je alles over het werk dat de gevangenen hier vroeger moesten verrichten. Zeker meer dan 10.000 mensen zijn hier overleden.

Adres: Route Départementale 130, 67130 Natzwiller
Website: www.struthof.fr

Reviews en beoordelingen Obernai

Heb je zelf tips of opmerkingen over Obernai: ideale uitvalsbasis ? Plaats je beoordeling

Tour

21 februari 2016

Wij (man/vrouw) waren in Obernai via Holidayline. De streek is divers, centraal gelegen om te bezoeken (Straatsburg ,Epinal, Colmar enz.)zelfs een uitstapje naar Duitsland, het Europapark ligt op een boogscheut. Indukwekkend was het Struthof en het Venetiaans feest in juni in Riquewihr..dus keren we weer met de kinderen en kleinkinderen voor een verblijf van 1 week in deze interessante streek....

Tour

3 oktober 2015

Zeer goede en nuttige gids. Stadswandelingen vielen goed in de smaak.

Tour

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info