Het reusachtige Palais des Papes in Avignon bezoeken

Van pauselijk paleis tot congrescentrum

Het Palais des Papes, een reusachtig gebouw in Avignon werd in ongeveer 30 jaar opgericht onder het pausdom van 3 pausen: Benedictus XII, Clemens VI en Innocentius VI. Het paleis bestrijkt een oppervlakte van 15.000 vierkante meter. Van buiten gezien lijkt het paleis op een fort met heel hoge muren met hier en daar een venster. Het was een onneembare vesting. Boek je ticket hier online

  • Avignon
  • Palais des Papes
  • Pauselijk paleis
  • Benedictus
  • Clemens
Gratis reisgids downloaden
 

Het paleis kan onderverdeeld worden in 2 delen. Het oude paleis dat voor het grootste gedeelte werd gebouwd door Benedictus XII en het nieuwe paleis dat vooral het werk is van Clemens VI. Het gebouw geeft goed de geest weer van zijn opdrachtgever. Het oude paleis dat een zekere soberheid uitstraalt, weerspiegelt de strengheid en het kloosterlijke temperament van Benedictus XII. 

Het nieuwe paleis is de weerspiegeling van Clemens VI, een man die hield van luxe en verkwistende versieringen. In het interieur kunnen we het verschil tussen deze twee persoonlijkheden moeilijker zien. Het werd immers gedeeltelijk verwoest door brand. Tijdens de revolutie werd er ook heel wat schade aangericht. De meubelen en standbeelden werden vernield. In 1810 deed het gebouw dienst als barak. Veel fresco's werden eruit gehaald en verkocht aan antiquairs in Avignon.

In 1969 besloot men om een groot gedeelte van het paleis te herstellen en om te vormen tot een modern congrescentrum. Ieder jaar vindt er ook het festival van Avignon plaats. Dit loopt van half juni tot half augustus en omvat toneel, zang en dans.

Het paleis is te bezoeken met audioguides, ook in het Nederlands. Deze audioguides zijn begrepen in de prijs. Je kunt over elke ruimte informatie krijgen via het toestel, wil je dieper ingaan op een onderwerp of een tentoongesteld paneel dan kan dit ook via diezelfde audioguide in het Nederlands. Mede hierdoor moet het Palais des Papes zeker op je programma staan.

Meer info: www.palais-des-papes.com

Reviews en beoordelingen Palais des Papes

Heb je zelf tips of opmerkingen over Avignon: het reusachtige Palais des Papes? Plaats je beoordeling

coolsaet jean paul28 januari 2016

Uitstekende services In een oogopslag de citytrips als internationaal prijs/kwaliteit vertrek /aankomst /belevenis

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info