Cork: bezienswaardigheden

Bekijk Cork eerst in miniatuur en ga dan buiten het echte Cork verkennen

The Cork Vision Centre is gehuisvest in de gerestaureerde kerk van St. Peter en bevat een miniatuur op 1:500 van de stad Cork. Uiteraard is dit de ideale startplaats voor je stadsbezoek. Je ziet er ook een tentoonstelling over Cork waarbij zowel het verleden als het heden aan bod komt. Een multimediashow laat je het kleinste hoekje van de stad ontdekken. Lees meer

 • Vakanties Ierland met Cork en Dublin

  Vakanties Ierland met Cork en Dublin

  Bij Gallia kan je terecht voor citytrips naar Dublin en Cork. Rondreizen eigen wagen of met begeleiding. Voor tickets ferry, vakanties met mobilhome, vakantiehuizen, hotels luxe en budget ...
  va. € 31 - Boek nu
 • Cork bezit veelvoud van mooie gebouwen
 • Start je stadsbezoek in Cork Vision Centre
 • Loop zeker eens langs op 'the English Market'
 • Beklim de toren van St. Anne's Shandon
 • Crawford Art Gallery, belangrijkste museum in Cork
Reisgids Ierland downloadenKoop de volledige reisgids voor € 15

St. Fin Barre's Cathedral

Deze neogotische kathedraal werd gebouwd in volle bloeiperiode van de stad, tijdens de 19de eeuw. De stijl is Franse gotiek. Wat je zeker moet gezien hebben is het weelderige plafond.
Website: www.cathedral.cork.anglican.org

Cork City Gaol

Bij het binnenkomen in deze voormalige gevangenis waan je je in de 19de eeuw, het Victoriaans tijdperk. Het is nog exact bewaard gebleven zoals het toen werd gebouwd en is daarom een van de belangrijkste historische gebouwen van Cork. Van hieruit werden vele gevangenen op transport gezet naar Amerika en Australië. Je beleeft het allemaal opnieuw bij een rondleiding.
Website: www.corkcitygaol.com

Cork Butter Museum

Dat Cork zulke mooie gebouwen bezit heeft het vooral te danken aan zijn handel in boter. Vanaf eind 18de eeuw werd deze markt opgericht en exporteerde boter naar alle uithoeken van de wereld. In dit museum kom je alles te weten over het ontstaan van deze handel en de rijkdom die dit met zich meebracht. Wie de boter proeft zal de sterke zoutsmaak ervaren. Zout was immers de enige manier om de boter gedurende langere tijd te bewaren.
Website: www.corkbutter.museum

The English Market

Dit is een Victoriaanse overdekte markt waar vooral op vrijdag en zaterdag het bruist van het leven. Het is een 19de eeuws gebouw waar je vandaag terecht kan voor de aankoop van voedingswaren. Dit moet je zeker bezocht hebben.

St. Ann's Shandon

Aan de andere kant van het kanaal, maar toch een van de bekendste zichten van de stad is de toren van St. Ann's Shandon. De toren maakt deel uit van een kerk en kan beklommen worden om te genieten van een mooi uitzicht over Cork.

Crawford Art Gallery

Deze galerij bezit zowel beeldhouwwerken als schilderijen. Het is ondergebracht in een gebouw uit de 18de eeuw en werd ingericht als museum in de 19de eeuw. Er zijn werken te zien van verschillende kunstperiodes, zowel de oudere als moderne werken komen aan bod. Dit is het belangrijkste museum van Cork.

Wil je vanop het thuisfront kennismaken met nog andere bezienswaardigheden van Cork? Meer informatie kan je vinden op de website van Cork, evenals een digitale kaart, foto's en een uitgebreid hoofdstuk over de geschiedenis: www.cork.ie

Reviews en beoordelingen Attracties

Heb je zelf tips of opmerkingen over Attracties? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info