Citytrip Dubai, een breed pallet aan bezienswaardigheden

Ontdek de goed bewaarde oude stad en kijk dan verwonderd naar de nieuwe wereld van beton en staal

Dubai, een stad van superlatieven, doet hard zijn best om binnen redelijke termijn tot de wereldtop op vlak van toerisme te behoren.  Tijdens een citytrip ontdek je welk werk en welke creativiteit er aan de dag gelegd wordt om nieuwe inkomsten aan te boren eenmaal het tijdperk van de petroleumindustrie voorbij zal zijn.

Het toeristische aanbod van Dubai is nu al bijzonder: alle dagen zon, de nabijheid van zowel de zee als de woestijn, enorme mogelijkheden voor shopping, indrukwekkende hedendaagse architectuur, een bruisend nachtleven, golfterreinen, … Daarnaast zijn er ook nog het oude stadscentrum, de moskeeën, de markten en het Beach Resort Jumeirah. Lees meer

 • Dubai 5-daagse vliegreis met World Expo

  Dubai 5-daagse vliegreis met World Expo

  Een unieke 5-daagse citytrip Dubai met de Wereldtentoonstelling World Expo. Een vliegreis met Emirates vanaf Brussel (h/t), verblijf in hotel 3* met ontbijtbuffet, dagticket voor de Expo en privétransfers airport-hotel (h/t).
  va. € 1125 - Boek nu
 • Combineer een citytrip Dubai met de Wereldtentoonstelling Expo 2020
 • Bezoek zeker de oude stad van Dubai
 • Wandel langs de rijk gevulde soeks
 • Ontdek de nieuwe musea
 • Maak een rondrit door het nieuwe centrum, langs de hoogste wolkenkrabbers
 • Shop in de grootste shoppingcentra ter wereld

Gratis reisgids Dubai?

Gratis reisgids downloaden

Bezienswaardigheden Dubai

Zowat 35 jaar geleden was de huidige stad Dubai niet veel meer dan een vissersdorp met daarachter een grote zandvlakte. Vandaag groeien de wolkenkrabbers in de hoofdstad sneller dan de palmbomen en bovendien ontzettend veel hoger. Op het vlak van hedendaagse architectuur kent deze vakantiebestemming haar gelijke niet. Het lijkt wel of je vliegtuig landt in een nieuwe wereld van staal, glas en beton.

Toch blijven er in de stad nog enkele oude wijken over, meer bepaald Bar Dubai en Deira. In die buurt bevinden zich ook de soeks waar goud en specerijen verkocht worden, de musea en de moskeeën.  De belangrijkste moskee is hedendaagse, maar zeer fraaie Jumeira Mosque, die ’s nachts mooi verlicht is. Veel toeristen verblijven in Jumeirah Beach, waar alle internationale hotelketens schitterende gebouwen neergezet hebben met luxueuze huisvestingsmogelijkheden. Om het helemaal mooi te maken komt daar nu ook een schitterende jachthaven.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het land is de archeologische site van Jumeirah, met vondsten die terug gaan tot de zesde eeuw voor onze jaartelling.  Nabij de monding van de Creek vind je de “Heritage and Diving Village”, waar ook pottenbakkers en wevers hun traditionele waren verkopen.  Van een totaal andere aard zijn de kamelenwedrennen, vaak over afstganden van meerdere kilometers.

Uitstappen naar een oase en Abu Dhabi

Was je nog nooit in oase, trek dan naar deze van Awir en Khawanij, zowat 20 km buiten het centrum van Dubai. Je zal verbaasd opkijken van de prachtige huizen met bijhorende tuinen.  De mooiste oase is misschien wel deze van Hattat, maarvoor moet je dan wel ongeveer anderhalf uur buiten de stad reizen.

Eenmaal je in Dubai bent voor je vakantie loont het de moeite om een uitstap te maken naar het nabije emiraat Abu Dhabi. De mooie stranden daar zijn goed voorzien van fijn zand en zijn bovendien veel minder druk.  Vooral families met kinderen maken er gebruik van.

Reviews en beoordelingen citytrip Dubai

Heb je zelf tips of opmerkingen over Dubai? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info