Zwarte Woud: populair voor wintersport in Duitsland

Ontdek de Feldberg, Seebuck, Grafenmatt en de vele kuuroorden

Het Zwarte Woud is erg populair voor een wintersport Duitsland. Met een breedte van 60 kilometer, een lengte van 120 kilometer en een hoogte van zo'n 1500 meter is het een indrukwekkend skigebied. Twintig wintersportoorden hebben samen 170 skiliften, wat zorgt voor 250 kilometer skigenot en 2000 kilometer loipen voor langlauf. Voor de wandelaars is er een oneindig aanbod aan sneeuwvrije wandelpaden. En dan is er natuurlijk nog de glühwein en ander lekkers dat je wintervakantie in het Zwarte Woud optimaal doet beleven.  Lees meer

De Feldberg is met een hoogte van 1493 meter de hoogste top van het Zwarte Woud.

 • Sunweb wintersport

  Sunweb wintersport

  Bij Sunweb.be: gratis sneeuwgarantie, begeleide gezinsvakanties en voor 85% gegarandeerd de goedkoopste wintersportvakantie, gebruik de prijzenvergelijker. Ook Mini Ski en midweek met luxe bus of eigen vervoer.
  va. € 244 - Boek nu
 • Ontdek de mogelijkheden van een wintersport in Duitsland
 • Geniet in het mooie Zwarte Woud
 • Maak de afdaling van de Grafenmatt
 • Verken het gebied bij de Seebuck
Toon alle last minutes

Het Zwarte Woud is een gebied dat erg geschikt is voor een wintersport in Duitsland. Veelzijdige afdalingen en een prachtige natuur kenmerken dit gebied.

Inspanning en ontspanning in het Hochschwarzwald

Hochschwarzwald is het grootste Duitse skigebied ten noorden van de Alpen en al jaren dé plek voor wintervakanties met volop sportieve uitdagingen, natuurbeleving en andere actieve evenementen. 

Het hoogste punt van het Zwarte Woud is de Feldberg met een hoogte van 1493 meter. Op de top van deze berg kan men uitsluitend aan langlauf doen, waardoor het echte centrum van dit gelijknamige skigebied vooral bij de gebergtes Seebuck en Grafenmatt te vinden zijn. Doordat deze met een brug aan elkaar verbonden zijn is er een groot gebied ontstaan met 16 afdalingen. Hier is voor iedereen wat wils te vinden tijdens een wintersport in Duitsland, dankzij het grote aanbod aan blauwe tot zwarte pistes. Men komt hier daarom ook naartoe voor een gezellige familievakantie, maar ook de meest ervaren wintersporters kunnen hier genieten.

De meest sneeuwzekere kant in het Zwarte Woud vind je bij de Seebuck. Hier wordt namelijk gebruik gemaakt van een groot aantal sneeuwkanonnen. Daarnaast kan je hier ook genieten van een prachtig uitzicht over het gehele skigebied tijdens een wintersport in Duitsland. De langste afdaling is te vinden op de berg de Grafenmatt. Deze is namelijk wel 3 kilometer lang.

Voor wandelaars zijn er talloze premium-wandelpaden uitgezet en voor langlaufers staan 700 kilometer aan loipen in diverse moeilijkheidsgraden ter beschikking. Talrijke rodelbanen en rodel-to-go-stations, waar je ter plaatse de sleetjes kunt huren, zorgen voor rodelplezier bij jong en oud. Tenslotte zijn er nog uitgezette sneeuw-schoenwandelingen. Meer info Hochschwarzwald.

 Kom tot rust in talrijke kuuroorden

In de bosrijke omgeving van het Zwarte Woud zijn een heleboel kuuroorden te vinden waar je heerlijk tot rust kunt komen tijdens wintersport in Duitsland. Baden Baden is bijvoorbeeld erg bekend, doordat hier ook een renbaan en casino te vinden zijn. Daarnaast vind je hier ook veel mooie bezienswaardigheden. Ook het Bad Dürrheim is een goede plaats om te ontspannen in de geneeskrachtige zoutbronnen.

Reviews en beoordelingen Zwarte Woud

Heb je zelf tips of opmerkingen over Zwarte Woud: populair voor wintersport in Duitsland? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info