Vliegvakantie Oman? Ontdek de gastvrijheid en Werelderfgoed

Over Aflai-irrigatiesystemen, Land van Olibanum, woestijnen en panorama's

Interessant om weten is dat Oman een aantal bijzondere locaties op de lijst van het Werelderfgoed heeft. De Aflai-irrigatiesystemen zijn soms meer dan vierduizend jaar oud. Het Land van Olibanum bezit bomen die een specifiek hars leveren en ook een historische karavanserai. Daarnaast staan er diverse archeologische vindplaatsen op die lijst, onder meer met necropolen en nederzettingen die vier- tot vijfduizend jaar geleden gebouwd werden. Lees meer

  • Oman is een zeer gastvrij land
  • Je vindt er enkele Werelderfgoed-locaties
  • Er is prachtige natuur te vinden
  • Tijdens de zomer is het zuiden een subtropische oase
Boek goedkope vliegtickets

Adembenemende vergezichten te midden ruige landschappen

Dwars door Oman loopt het indrukwekkende Hajar gebergte, die de ruggengraat van het land lijkt te vormen. In het van nature warme land zorg dit gebergte niet alleen voor verkoeling, maar je ontdekt er ook overal adembenemende vergezichten. In de Djebel Akhdar ligt het hoogste punt van deze bergketen: net iets meer dan drieduizend meter boven de zeespiegel. In deze regio, die “het groene gebergte” heet, is er alle ruimte voor avontuurlijke trektochten.

Nomadische bedoeïenen in uitgestrekte woestijnen

Ongeveer 4/5 van Oman bestaat uit woestijn. Een van de meest opmerkelijke delen ervan is het landschap van Wahiba Sands zuidelijk van Muscat. De duinen kunnen er hoogtes tot tweehonderd meter bereiken. Tijdens een spectaculaire tocht met een 4 x 4 bedwing je niet alleen die duinen, maar kan je ook op bezoek bij de nomadische bedoeïenen die hier nog leven.

Aparte overnachtingsmogelijkheden

Zo ongeveer nergens vind je een even brede en gevarieerde waaier aan overnachtingsmogelijkheden als in Oman. De meest sprookjesachtige is ongetwijfeld deze in een “desert camp”. Alleen al de aanblik van de nachtelijke sterrenhemel maakt dit tot een bijzondere ervaring. Officiële campings zijn er niet, maar wild kamperen is toegestaan. Natuurlijk kan je ook terecht in super luxueuze hotels, in heerlijke verwenresorts of in meer klassieke middenklasse hotels.

Witte zandstranden in een woestijnland

Maar liefst zowat tweeduizend km kust, vaak met prachtige zandstranden, wachten de toeristen op in Oman. Wil je zonnen in de winter? Dit is dan een uitgelezen plek voor een strandvakantie. Langsheen die lange kust zijn er aantrekkelijke plaatsen om een aangename uitloper toe te voegen aan een sowieso bijzondere vakantie. Aanraders zijn, van noord naar zuid: Musandam, Muscat en Salalah.

Bijzondere natuur te land en te water

Natuurliefhebbers kunnen beslist hun hartje ophalen in Oman. Langsheen de lange kustlijn leven maar liefst 22 soorten dolfijnen en walvissen; die dieren blijven niet onopgemerkt . Op diverse plaatsen langs de kust en op de eilanden leggen diverse soorten zeldzame zeeschildpadden hun eieren. Georganiseerde uitstappen brengen je naar deze bijzondere locaties. Elders ontdek je koralen en vissen die alleen voorkomen in de unieke ecosystemen bij de kust van Oman. Blijf je liever helemaal aan land, dan is het uitkijken naar de talrijke vogelsoorten die hun opwachting maken.

Wonderlijke wadi’s & fjorden

Rivierbeddingen die tussen de bergen een vallei vormen zijn in Oman vaak paradijselijke plekken, om te picknicken bijvoorbeeld. In deze groene oases is er ruimschoots helder water en zorgen kleurrijke vogels voor een mooi spektakel. Het schiereiland Musandam in het noorden van het land is gerenommeerd om zijn schitterende landschappen. De baaien met rotswanden die steil uit het water opduiken worden wel eens vergeleken met Noorse fjorden.

Subtropische oase in het zuiden

In het zuiden van het land heerst een subtropisch klimaat. Tijdens de zomermaanden zorgt de Khareef, de zuidwestelijke moesson, voor de aanvoer van regen en een aangename temperatuur. Dan verandert het dorre landschap in een aangename oase met palmbomen, bananenplantages en zelfs watervallen.

Reviews en beoordelingen vakantie Oman

Heb je zelf tips of opmerkingen over Oman? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info