Ontdek Slovenië in een 9-daagse rondreis

Stadswandeling Ljubljana, Bled, Bohinj, Postojna grotten, Soca vallei, de kust van Slovenië en een wijnroute.

Slovenië wint aan populariteit als vakantiebestemming en dat is maar logisch ook. Het land biedt een wondermooie natuur, een prachtige kust en meren (Bohini en Bled) die tot de favoriete plekken behoren. Bovendien is er ook heel wat te zien in de hoofdstad Ljubljana en de tweede belangrijkste stad Maribor. Ruim voldoende allemaal om er een fantastische meerdaagse rondreis te maken waarbij we ook aandacht kunnen schenken aan minder bekende stadjes en plaatsen zoals bijvoorbeeld de historische stad Ptuj.  Lees meer

Er ligt heel wat moois op jou te wachten in het betoverende Slovenië.
  • 9-daagse rondreis door Slovenië
  • Ontdek de meren van Bled en Bohinj
  • UNESCO grotten bezoeken ... 
  • Maak een unieke treinrit vanuit Bohinj 
  • Stadswandelingen in Maribor en Ljubljana 
  • Méér dan 60 hoogtepunten beschreven
  • Wijn, wijnroute en de beste wijnkelders

Gratis reisgids Slovenië?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Waar verblijven in Slovenië?

Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw reis in Slovenië? Dan heb je heel wat keuze. Een appartement of hotel Ljubljana. Zoek daarna de natuur op rond de meren van Bled en Bohinj? Bekijk onze lijst van onze 5 favoriete glampings, wedden dat je er ook wil verblijven!

Ljubljana, verrassend veel te zien

De stadswandeling in Ljubljana zal je overtuigen dat in de hoofdstad van Slovenië heel wat moois te bezichtigen is. Je komt zowel in het middeleeuwse als het moderne gedeelte. Pleinen, gebouwen, bruggen, kerken, musea, kunst, ... je leest het, voor elk wat wils. Weet je trouwens waarom Ljubljana ook wel de City of Dragons wordt genoemd? Wandel dan zeker langs de rivier Ljubljanica waar je het antwoord vindt. Bezoek alternatief Metelkova, uniek.

Maribor

Je doet een wandeling in het hart van de middeleeuwse stad. Gebouwen met een grote historische waarde zijn de Maribor Synagogue, een van de oudste in Europa. Je kan in Maribor de oudste wijnrank ter wereld gaan bekijken. Die is al 400 jaar oud. Bezoek er ook de Maribor Cathedral, de Franciscan Church.   

Sloveense kust

Piran is een juweeltje langs de Sloveense kuststrook. Een schiereiland in Venetiaanse stijl, zo zou je het kunnen omschrijven. Koper is een haven- en kuststad met een middeleeuws centrum.  

Grotten van Postojna Cave en Skocjan Cave

De Grotten van Postojna Cave zijn al door, schrik niet, 35 miljoen mensen bezocht. Adembenemende ontdekkingen doe je hier in dit grottenstelsel, liefst 20 km lang. Wat dan gezegd van de Skocjan Cave, dat tot het Unesco Werelderfgoed behoort.      

Soca vallei

Behalve enkele stadjes met prachtig klinkende namen (Istrija, Idrija, Vipava, Tolmin, ..) is het vooral de natuur die je hier enkele aangename momenten zal bezorgen. Dan moet je zeker dé attractie langs de rivier de Soca bezichtigen, een waterval van 15 meter, de Slap Kozjak!

De meren van Bohinj en Bled

Dit zijn twee van de mooiste meren van Slovenië. Het meer van Bohinj is omringd door de Julische Alpen en dat alleen al zorgt voor een uniek kader. Aan het Lake Bled kan het vrij druk zijn omdat wel meer mensen in onze reisgids lezen dat je dit meer móet gezien hebben. Overdreven zelfbewieroking uiteraard, maar ga er toch maar eens naartoe.  

Triglav National Park

Ben je avontuurlijk aangelegd, dan zal de tijd die je doorbrengt in het Triglav National Park je enkele bijzondere momenten van genot bezorgen. Raften op de Soca rivier of kayakken. Mountainbiken in de Soca Vallei of ben je een ruiter? Doe dan een begeleide paardrijtocht. Maar uiteraard kan je het wat kalmer aandoen ook en één of meerdere wandelpaden doen, lang of kort, uitdagend of gemakkelijk. Je wil wel eens een bergritje doen in het park? Dat kan. De Vrsic Pass telt 50 haarspeldbochten, voldoende ? De Vintgar Gorge biedt waanzinnige zichten met rotsen en turquois gekleurd water.    

Waar doorsnee-toerist niet komt en wijngebieden  

Het oosten van Slovenië is bezaaid met landelijke stadjes die minder bezocht worden door de doorsnee-toerist. Maar wij brengen je er wel heen. Lendava,  Velika Polana, e.a. Slovenië bezit heel wat prima wijngebieden. Jeruzalem (écht waar, die naam) ligt in het hart van een uniek wijngebied. Vooral de witte wijn is er uitmuntend. 

Musea, mooie gebouwen en andere bezienswaardigheden  

Slovenië mag gekend zijn voor zijn natuurparels. Aan cultuurschatten ontbreekt het evenmin. Alleen al in de hoofdstad Ljubljana heb je het National Museum en Natural History Museum in één museumgebouw en beslist een must-see bij een bezoek aan de hoofdstad. Het beste van de Sloveense kunst uit de 20ste en 21ste eeuw  is te zien in het Gallery of Modern Art. Het Predjama Castle is uniek in zijn soort. Maribor mag terecht pronken met En dan zijn er nog de minder bekende musea zoals het Bijenmuseum en Gingerbread Museum in Radovljica, de vele kastelen met daarbij ook nog eens de schitterende uitzichten vanop de kasteelmuren. Ptuj is een stad met kasseien, met prachtige gebouwen uit de middeleeuwen en barokke tijden, met kastelen en kerken, ... nog een beauty dus uit Slovenië. Mogen we nog de aandacht vestigen op een fascinerend openluchtmuseum in Rogatec, het Olimje Castle in Olimje, het openlucht ruifmuseum va, Sentrupert en het charmante Novo Mesto?     

Reviews en beoordelingen vakantie Slovenië

Heb je zelf tips of opmerkingen over Slovenië? Plaats je beoordeling

iris 4 juni 2021

Deze zomer gaan we naar Slovinie, we zullen de gids zeker gebruiken. Mooie tips.

gommaar 17 februari 2020

prima reisgids.

Anita 29 december 2019

Ziet er prachtig uit . Ga binnenkort wel even goed lezen.

Susie 17 oktober 2019

De reisgids heb ik gedownload om met ons reisgezelschap de reis voor het volgende jaar uit te stippelen. Jullie helpen ons zeer goed op weg om er een fijne reis van te maken.

Ann 2 oktober 2019

We gebruikten de stadswandeling door Ljubljana en waren heel tevreden

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info