Achterhoek fietsvakantie 5 dagen va. € 385 pp

Inclusief halfpension, fietsroutes en bagagetransfer

De Achterhoek is zo'n typische streek in Nederland die nog veel te weinig gekend is, gekenmerkt door een licht heuvelend landschap met bossen, kastelen, riviertjes, daartussen kwistig uitgestrooide akkers. Deze fietsvakantie geeft je de kans om fietsend (en wandelend) op verkenning te gaan. Je vindt de Achterhoek tussen Apeldoorn en Enschede met de natuurlijke riviergrens van de IJssel in het westen en de Duitse landgrens in het oosten. Je start en eindigt in Zutphen, een Hanzestad. Daar kan je een stadswandeling doen. Op de fiets zal een snel wisselend landschap met boerderijen, ongerepte vergezichten, golvende wegen voor je ogen passeren, kortom een ideaal fietsparcours. Lees meer

 • 4 overnachtingen met ontbijtbuffet
 • Inclusief 4 x 3-gangendiner
 • Bagagetransport naar volgend hotel
 • Fietsroutes, tips voor onderweg
 • Vrije aankomstdatum
 • Met eigen fiets of fietshuur 
Vraag een offerte aanva. € 385,-
385Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze lastminute - promotie

 • Afstand vanaf Brussel: 248 km (tot Zutphen, eerste hotel)
 • Prijs per persoon op basis van een standaard 2-persoonskamer
 • Geldigheidsperiode: 01/04/18-31/03/19: € 385
  Geen supplement single kamer
  Vrije aankomstdatum, elke dag
  Boekingscode: GELVPA02
 • Parkeren: hotel 's Gravenhof vanaf € 14 per 24u of parkeerterrein vanaf € 2 per 24u (op 5' stappen)
 • WiFi: gratis in beide hotels
 • Fietshuur: De fiets kunt u zelf meebrengen of huren (vanaf € 10/dag, ter plaatse te betalen).

5-daagse Achterhoek

Hieronder vind je een voorstel van een programma dat als inspiratiebron kan dienen

2 nachten in 's Gravenhof **** in Zutphen

Hotel 's Gravenhof **** is een monumentaal pand met een moderne invulling, gelegen in het centrum van Zutphen op wandelafstand van de bezienswaardigheden, musea, shoppingstraten, ... van deze historische Hanzestad. Ideale uitvalsbasis voor verkenning van de Achterhoek met zijn kastelen, bossen, riviertjes, coulissenlandschap. Met de fiets zie je alles het best en 't is nog gezond ook. Fietsverhuur in het hotel. Liever geen fietsen? Er liggen 4 golfterreinen in de directe omgeving en heel wat mooie wandelroutes. Je verblijft hier bij het begin één nacht en ook op dag 4 overnacht je in dit hotel. 

Dag 1: Heenreis, vanuit Brussel 248 km. Je hebt nog zeker wel de tijd om in Zutphen de gezellige straatjes in te wandelen. Onderweg is veel te zien: kerken, hofjes, musea, mooie gevels van panden uit de Hanzeperiode, maar de shoppers willen misschien naar de boetieks, leuke winkeltjes, enz. 's Avonds wacht je een heerlijk 3-gangenmenu. Morgen slaap je al in het tweede hotel.

2 nachten in Hampshire Hotel Avenarius **** in Ruurlo

Romantisch 4* hotel aan de rand van Ruurlo. Ideaal adres voor je verdere verkenning van de Achterhoek. Ligt dicht bij het kasteel Ruurlo en het heggendoolhof. Sfeervol ingerichte kamers.  

Dag 2: Naar Ruurlo fietsen via Gorssel, bijna 50 km, via knooppunten. Wij hebben een route uitgetekend, lekker makkelijk. Je bagage wordt naar je volgende hotel gebracht. Geen zorgen daaromtrent. In Gorssel is het MORE museum (modern realisme) beslist een aanrader. Amuseer je na je aankomst in Ruurlo misschien nog even in het grootste heggendoolhof van Europa (vanaf 1 april tot 1 november).

Dag 3: Vanuit Ruurlo kan je aanzetten voor de Achtkastelentocht, een fietslus van 38 km met onderweg, precies, 8 kastelen. De route loopt in en rond Vorden via rustige landelijke wegen, heide en bos. Enkel het kasteel van Vorden is opengesteld voor het publiek, de andere zijn privé bewoond. Indien je nog tijd over hebt (of snel gefietst hebt), kan je het kasteel van Ruurlo bezoeken. Daarin is een ruimte gereserveerd voor de werken van Carel Willink (1900-1983), een grootmeester van het neorealisme. 

Dag 4: Fietstransfer naar Zutphen via een coulissenlandschap (halfopen met typische kenmerken als houtgewas, heggen, bosranden, steeds afwisselend). Het hotel ken je al van je eerste nacht. Via knooppunten en 48 km verder ben je in Zutphen. Je mag zeker Bronkhorst niet missen, de kleinste stad van Nederland.

Dag 5: Terugreis. Maar je bepaalt uiteraard zelf wat je nog doet. In Zutphen is verveling uitgesloten: shopping, museabezoek, mee met een fluisterboot, ...  

Vraag een offerte aan

Gratis reisgids?

Gratis reisgids downloaden

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Achterhoek fietsvakantie 5 dagen? Plaats je beoordeling

ignace Van Dingenen 21 augustus 2018

Prima reisgids. Vooral beschrijving + oplijsting van te volgen fietsknooppunten. Afstemming met Hotels kan beter in de zin van ervoor zorgen dat zij prioritair jullie reisroutes meegegeven en daarnaast eventueel voor alternatieven zorgen. Hotels zouden ook iets actiever de reisroutes kunnen aanbieden. Nu moest ik als 'reisleider' er vaak zelf om vragen. Geen kritiek op reisgidsen maar hotels waarmee jullie samenwerking zouden ook minimale tools moeten hebben om fietsen minimaal te onderhouden zoals. pompen, olie, inbussleutels e.d. Voor de rest OK. Wij doen zeker nog beroep op jullie

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info