De leukste vakantiebestemmingen in Europa

De leukste vakantiebestemmingen in Europa

Wil je een aangename vakantie dan kan dat ook dichtbij. Tropische stranden en ongerepte regenwouden zijn natuurlijk prachtig, maar je moet er ook ver voor reizen. Bovendien is er in Europa nog heel veel te zien. We hebben hier de leukste vakantie bestemmingen Europa op een rijtje gezet.

Wandelen in Luxemburg

Zoals gezegd hoef je niet ver weg te gaan voor een fijne vakantie. Een van de leukste vakantielanden Europa is Luxemburg. Luxemburg is een prachtig land voor een wandelvakantie. Een bijzondere wandeling die je kunt maken is de Müllerthal trail. Je wandelt hier door de bossen en langs indrukwekkende rotsen. Wil je meer weten over deze trail kijk dan op https://guidetoeurope.com/nl.

Verrassend Corsica

Het Franse eiland Corsica wordt door Nederlanders nog niet zo vaak bezocht. Dat is eigenlijk gek, want het is een van de mooiste bestemmingen Europa. Het eiland is verrassend bijzonder, heeft een grote diversiteit aan landschappen en kent een unieke cultuur. Bezoek er het huis van Napoleon Bonaparte en dwaal er door de indrukwekkende kloof van Inzecca.

Vergeet ook zeker niet om de Lavezzi-archipel te bezoeken. Deze archipel bestaat uit 23 adembenemende eilanden. Je kunt hier mooi snorkelen, duiken en genieten van het strand. Een andere aanrader is een boottocht over zee langs natuurreservaat Scandola. Onderweg kun je zeearenden en valken spotten en een bezoek brengen aan het geïsoleerde dorpje Girolata. Tijdens reizen Europa is dit een mooie aanvulling.

Natuur en cultuur in Estland

Estland ligt op een steenworp afstand van Finland aan de Oostzee en Finse Golf. Deze vakantie in Europa is nog niet zo bekend, maar er is meer dan genoeg te doen. De hoofdstad van het land, Tallinn, is een unieke bestemming. Deze stad wordt gekenmerkt door zijn middeleeuwse gebouwen en smalle straatjes omgeven door een stadsmuur. Buiten de stadsmuren zie je typische bouwwerken uit de Sovjettijd. Breng hier een bezoekje aan het KGB-museum en stap terug in de tijd. Maar ook voor natuurliefhebbers is er in Estland genoeg te beleven. Bezoek bijvoorbeeld de 32 meter hoge Valaste waterval en het veengebied in nationaal park Soomaa. Een bijzondere bestemming voor je Europa vakantie.

Droom weg bij de Italiaanse meren

Italië is een mooie aanvulling voor vakanties Europa. In Italië vind je een aantal indrukwekkende meren waar je echt een keer geweest moet zijn. Begin met een bezoek aan het grootste meer van Italië, het Gardameer. Het meer wordt omgeven door romantische dorpjes en eeuwenoude kastelen. Andere meren die je niet kunt overslaan zijn Maggiore en Como.

Het Comomeer, of Lago di Como, wordt door veel mensen gezien als het mooiste meer van Italië. Wil je de mooiste plekjes verkennen dan kun je er met de auto omheen rijden. De route sterkt zich uit over 170 kilometer. Maak onderweg een stop in de mooie steden Como en Bellagio. Deze meren mogen niet ontbreken aan je vakantie Europa.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info