Weekendje weg of vakantie Groothertogdom Luxemburg?

Zowel in Ösling als Gutland valt heel wat te zien

Het Groothertogdom Luxemburg is een onafhankelijk ministaatje met een belangrijke Europese rol. Frans en Duits zijn daarom officiële talen in dit land, maar je zal ook zeker kennis maken met het veelgesproken Letzeburgs. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om plaatsen, zoals Diekirch, Mullerthal en Luxemburg-stad te bezichtigen. Lees meer

'Mir wëlle bleiwe wat mir sin' betekent 'we willen blijven wat we zijn' en is de Luxemburgse lijfspreuk.
  • Ga naar Luxemburg-stad om te shoppen
  • Ontdek een uniek stukje natuur in Mullerthal
  • Bezoek het indrukwekkende Diekirch
  • Bezichtig de schoonheid van Echternach

Gratis reisgids Groothertogdom Luxemburg?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor €12

In Luxemburg worden naast Frans, Duits en Letzeburgs nog veel meer talen gesproken, aangezien het secretariaat van het Europese Parlement hier is gehuisvest. Zo komt het dat van de 480.000 inwoners er wel honderdduizend buitenlanders zijn.  

Ontdek de verschillen tussen het noordelijke Ösling en het zuidelijke Gutland

Aan het hoofd van het miniscule landje staat een groothertog, die zijn troon louter aan erfopvolging te danken heeft. Het landje beschikt over een leger van ongeveer 400 soldaten die de wacht houden bij zijn paleis. Het Groothertogdom Luxemburg kan in tweeën gedeeld worden: het noorden, genaamd Ösling, is bergachtig en zeer toeristisch. Het zuiden, dat Gutland genoemd wordt, is veel minder bergachtig, drukker bewoond en industrieel actiever maar toch ook nog aanlokkelijk voor de toerist.

Bezoek mooie en veelzijdige plaatsen in Luxemburg

Naar Luxemburg-stad ga je vooral om te shoppen, maar ook om een bezoek te brengen aan de restanten van de oude vesting en een aangename wandeling langs straten en pleinen te maken. In het Müllerthal vind je een uniek stukje natuur dat bekend staat als 'Klein Zwitserland'. Andere mooie plaatsjes zijn er bij de vleet, zowel aan de Moezel als in het noorden (Ösling of Luxemburgse Ardennen). Er zijn talrijke gezellige stadjes en dorpjes te ontdekken. Echternach, Vianden, Diekirch, Wiltz en Clervaux nemen het voortouw, maar ook andere meer of minder bekende plaatsen laten je tot rust komen, zoals Esch-sur-Sûre, Ettelbruck, Larochette, Remich, Mondorf-les-Bains en nog vele andere.

Het Groothertogdom Luxemburg heeft dan ook een enorme rijkdom aan toeristische mogelijkheden en bezienswaardigheden die te bezoeken zijn met de auto, de fiets of te voet. Er is daarom voor elk wat wils, aangezien er genoeg te doen op is het gebied van actief of gastronomisch genieten, cultuur ontdekken, shoppen of heerlijk niets doen. In het Groothertogdom Luxemburg kan het allemaal.

Reviews en beoordelingen vakantie Groothertogdom Luxemburg

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ontdek Luxemburg en alle toeristische attracties ? Plaats je beoordeling

Maria en Jef 6 oktober 2020

we vragen steeds aan euroreizen brochures aan en altijd geven ze goede raad en begrijpelijke taal. Deze reis zijn wij al uit aan het stippelen voor volgend jaar. Nogmaals dank

Kurt Catrysse 19 april 2019

Mooie en verzorgde uitgave. De uitgestippelde wandelroute is een aanrader. Deze is toch nog ietwat anders dan de officiële Unesco-wandelroute, waardoor ze elkaar aanvullen én overlappen.

Guido Voet 26 maart 2019

superhandige en compacte gids. Alles wat je nodig hebt voor een weekendtrip naar Luxemburg.

willy calbrecht 1 maart 2019

Prima gids. Dank zij de reisgids spaart men veel tijd en vermijd men nutteloze verplaatsingen. Zeer beknopt en handig.

Marin Marc 8 februari 2018

Kan nog weinig aan verbetert worden. prima!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info