De redenen waarom IJsland een must-visit bestemming is

De redenen waarom IJsland een must-visit bestemming is

IJsland is een land vol natuurlijke schoonheid en avontuurlijke mogelijkheden. Of je nu wilt ontspannen in de wereldberoemde warmwaterbronnen, avontuurlijke activiteiten wilt beleven, de charmante steden en dorpen wilt ontdekken of de fascinerende vulkanen wilt verkennen, IJsland heeft voor ieder wat wils. Hier zijn de voornaamste redenen waarom IJsland een must-visit bestemming is.

Ontspan in de wereldberoemde warmwaterbronnen van IJsland

Als land staat IJsland bekend om zijn geothermische activiteit, wat heeft geleid tot de vorming van talloze warmwaterbronnen. Een van de meest populaire is de Blue Lagoon, een geothermisch spa-resort waar je kunt ontspannen in het warme, mineraalrijke water. Het is een unieke ervaring om te genieten van de warmte terwijl je omringd bent door het prachtige landschap van IJsland. Voor iedereen die gek is op ontspanning is dit een onderdeel van IJsland wat je zeker niet mag missen. 

Beleef avontuurlijke activiteiten in IJsland

IJsland biedt een breed scala aan avontuurlijke activiteiten voor degenen die op zoek zijn naar een adrenalinekick. Je kunt gaan wandelen op gletsjers, raften op wilde rivieren, snorkelen tussen de continenten in de Silfra-kloof, of zelfs een ritje maken op een sneeuwscooter op een van de vele gletsjers. Het interessante aan de Silfra-kloof is dat je jezelf met een arm in Noord-Amerika en een arm in Europa kunt begeven op hetzelfde moment. Dat maakt het een unieke ervaring. Daarom is IJsland voor avontuurlijke reizigers de perfecte bestemming.

Ontdek de charmante steden en dorpen van IJsland

Hoewel IJsland vooral bekend staat om zijn natuurlijke landschappen, heeft het land ook charmante steden en dorpen die het ontdekken waard zijn. Reykjavik, de hoofdstad van IJsland, biedt een bruisend nachtleven, interessante musea en een levendige kunstscene. Andere pittoreske plaatsen zoals Akureyri en Vik bieden een unieke mix van IJslandse cultuur en adembenemende uitzichten.

Verken de fascinerende vulkanen van IJsland

IJsland is de thuisbasis van een groot aantal vulkanen, waarvan sommige nog steeds actief zijn. Het verkennen van deze vulkanen is een unieke ervaring die je nergens anders ter wereld kunt beleven. Je kunt wandelen naar de top van de Eyjafjallajökull-vulkaan, die in 2010 wereldwijde bekendheid verwierf toen hij uitbarstte, of een bezoek brengen aan de Thrihnukagigur-vulkaan, waar je kunt afdalen in de magmakamer.

Of je nu wilt ontspannen in de warmwaterbronnen, avontuurlijke activiteiten wilt beleven, de charmante steden en dorpen wilt ontdekken of de fascinerende vulkanen wilt verkennen, IJsland heeft voor ieder wat wils. Het is een bestemming die je niet mag missen!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info