DIVA, nieuw museum in Antwerpen

DIVA, nieuw museum in Antwerpen

Op de Suikerrui in Antwerpen kan je naar een nieuw museum, DIVA, vlakbij het MAS. Het is een schitterend museum (heel letterlijk dan) want in zes ruimtes, gespreid over totaal 850 m²,  onderga je er een ‘bling bling’ beleving van diamant, briljant en zilver. Een wereld van veel schittering, luxe, een vleugje decadentie misschien zal er zich openen voor jouw … fonkelende ogen.

Exit Diamant en Zilvermuseum, leve DIVA

Antwerpen is al bijna 6 eeuwen lang hét diamantcentrum, zeg maar gerust wereldwijd. Wat in die tijd al verzameld is aan blinkende en glinsterende geschiedenis, mag niet verloren gaan.
 
Het DIVA vervangt de twee voormalige paviljoenen (Diamant en Zilvermuseum) waar je tot voorheen kon binnentreden in de wereld van diamant, edelsmeedkunst en zilverwerk. Nu kan dat dus op één locatie, op de Suikerrui.

Een diva, een butler en 6 thema’s

Je kent wel een diva van het witte doek. Zoals die dáár schittert, pronkt ook de DIVA in het nieuwe museum met al haar kostbare schatten. Tijdens het bezoek word je mee op sleeptouw genomen door Jérome, de fictieve butler van het museum. Hij brengt je naar verschillende kamers en soms al eens in een privé vertrek van de diva. De rode draad is een verwonderlijke inkijk in het wereldje van diamant, edelsmeedkunst en juwelen. 

Eigenlijk is het meer een belevingsmuseum. In het Atelier bijvoorbeeld mag je mee aan de werkbank terwijl men je de finesses uitlegt van het diamantslijpen, het kunstig edelsmeden, enz. Op interactieve schermen kom je heel wat te weten over het Antwerpse diamantverleden. Als je een uiterst beveiligde kluis bent binnengestapt, mag je zelf kluisjes openen met daarin diamanten. Er is ook een quiz.

Je komt ook in de Wonderkamer, een verzamelruimte waar juwelen, edelstenen, edelsmeedkunst en exotische curiosa aan je ogen voorbijkomen. In de Eetkamer mag je mee aanschuiven (surrealistisch dan toch) aan tafel. Je mag er even genieten van wat écht luxueus tafelservies is. Luister tegelijkertijd aandachtig mee naar een hoorspel onder tafelgenoten, doorspekt met decadentie. Je krijgt alles te weten over waarom zilver moet gepoetst worden.

Tevens word je een kijkje gegund achter de schermen in de bestrijding van diamantcriminaliteit. Om in schoonheid te eindigen, is het toegelaten binnen te treden in de Boudoir van de diva. Wat je hier zal zien aan kostbare juwelen, … je gelooft je eigen ogen niet. 

Op een multimediaal geschapen wereldbol wordt in de Internationale Handelskamer duidelijk gemaakt hoe Antwerpen het wereldcentrum is geworden van de diamanthandel, met veel boeiende info aangevuld.     

Praktisch

DIVA, Antwerp Home of Diamonds over diamant, edelsmeedkunst, zilverwerk. Suikerrui 17-19, 2000 Antwerpen. Elke dag open van 10.00-18.00 u, behalve op woensdag. Aanschaffen tickets enkel met betaalkaarten. Alle info op de website www.divaantwerp.be 

Foto: © DIVA / DVH/Frederik Beyens

Foto's: © DIVA/ Frederik Beyens.

Bekijk onze reisaanbiedingen ...

  •  

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info