Fiets- en wandelbeurs Gent 2022

Fiets- en wandelbeurs Gent 2022

Op zaterdag 19 en zondag 20 februari 2022 is de wandelaar en fietser present op de Fiets- en Wandelbeurs in Flanders Expo Gent. Meer dan 400 exposanten staan je te woord. Lezingen over wandelen en fietsen in dichtbije en verre bestemmingen, workshops fietstechniek, informatiestands, testparcours voor allerlei soorten fietsen. Fiets- en wandelkledij. Ook speciale aandacht voor fietsen met kinderen op de Hicle Family Infomarkt. ...  Kom naar de Fiets- en Wandelbeurs en ga er actief rondneuzen.

Heb je een ticket voor de Fiets- en Wandelbeurs, dan krijg je tegelijk gratis toegang voor nog twee beurzen in dezelfde expohallen: Mount Expo en e-bike Challenge. 

Fietsinfomarkt

Heb je vragen over fietsvakanties in eigen land, Europa of ver over de grenzen. Vakantiefietser vzw heeft een fietseiland ter zijner beschikking. Meer dan 30 ervaren fietsreizigers informeren over hun belevenissen. Tips uit eigen ervaring, praktische tips. Beeldreportages halen je helemaal naar dromenland. Tijdens de workshops fietsen pik je heel wat nuttige tips op over eenvoudige zelf uit te voeren fietsherstelling. Wat met die gps? Hoe al die bagage meenemen op de fiets? Doorlopend live demonstraties. 

Wandelinfomarkt

Ervaringsdeskundigen beantwoorden al je vragen omtrent wandelen op de Wandelinfomarkt in samenwerking met Grote Routepaden vzw. Over wandelregio's, wandelroutes. Gebruik van kaarten, wat neem ik mee in mijn rugzak? Veel praktische tips. Welke kledij draag je best? Hoe gebruik je een GR (Grote Routepad)? Woon ook eens een lezing bij over wandeltochten in eigen land en buitenland.

Maak op de beurs kennis met Wandelsport Vlaanderen vzw, een erkende sportfederatie met 350 Vlaamse wandelclus en 60 000 actieve leden. Hoe neem ik deel aan een georganiseerde wandeling? Waar vind ik een overzicht van de organisaties? Hoe train ik me voor een 100 km?

Je vindt op de beurs de geknipte wandelschoen, tips over gezonde voeding, wat is smovey walk. Welk type rugzak neem je mee? Drinkflessen, wandelsokken en wandelstokken, ... EHBO van de wandelaar. De juiste voeding enz. 

Eindelijk werk maken van die droomreis 'een voettocht naar Compostela'? Op de beurs vind je alle nodige info in het Pelgrimspaviljoen. Met lezingen, een fotopresentatie, ...  In samenwerking met het Vlaams Compostelagenootschap.  

Reisorganisaties

Kleine reisorganisaties voor een nog meer persoonlijke invulling hebben ook een prominente plaats op de Fiets-en Wandelbeurs. Voor een persoonlijk gesprek, foto's en reisverhalen kan je terecht in de paviljoens fietsen en wandelen.

Koop je een ticket voor de Fiets en Wandelbeurs, dan kan je gratis naar e-bike Challenge en Mount Expo.

e-bike Challenge

Exposanten tonen de nieuwste modellen van de e-bikes op de markt (e-stadsfiets, e-plooifiets, e-toeristfiets, e-trekkingfiets) op de markt. Kom zelf een e-bike uittesten op het grootste indoor fietsparcours van de Benelux. Aparte baan voor testen van speed pedelecs en e-mountainbikes. Deskundige begeleiding helpen je waar nodig. Antwoord op al je vragen omtrent batterijen, veiligheid, wetgeving, enz.
  
Een toegangsticket voor de Fiets- en Wandelbeurs biedt automatisch gratis toegang voor e-bike Challenge. Alle soorten elektrische fietsen, speed pedelecs, e-mountainbikes. Je kan ze uittesten op drie indoor parcours. 

Mountexpo

Mountexpo is dé klim- en bergsportbeurs die je als liefhebber van klimmen, bergwandelen, alpinisme en wintersport niet mag missen. In samenwerking met de Klim- en Bergsport Federatie. Infostands, lezingen, workshops voor efficiënt kaart- en kompasgebruik. Het nieuwste materiaal komen bekijken eventueel proefondervindelijk uittesten,...  Koop je een ticket voor de Fiets- en Wandelbeurs, dan heb je gratis toegang voor Mountexpo.  

 

Praktisch 

Fiets en Wandelbeurs, zaterdag 19 en zondag 20 februari 2022. Flanders Expo, Maaltekouter 1, 9051 Gent. Van 10.00 - 17.00 u. Meer info op www.fietsenwandelbeurs.be,  www.ebikechallenge.be en www.mountexpo.be.

Met het ticket voor de Fiets en Wandelbeurs heb je gratis toegang tot de E-bike Challenge en Mount Expo.

Lees ook deze blogitems

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info