Fiets- en wandelbeurs in Gent

Fiets- en wandelbeurs in Gent

Op zaterdag 10 en zondag 11 februari 2018 is de wandelaar en fietser present op de Fiets- en Wandelbeurs die doorgaat  in Flanders Expo Gent. Meer dan 400 exposanten staan je te woord voor al je vragen. Lezingen, workshops, informatiestands, testparcours voor allerlei soorten fietsen, fiets- en wandelkledij, ... kom naar de Fiets- en Wandelbeurs en ga er actief rondneuzen. Heb je een ticket voor de Fiets- en Wandelbeurs, dan krijg je tegelijk gratis toegang voor nog twee beurzen in dezelfde expohallen: Mount Expo en e-bike Challenge.     

Zwitserland is themaland

De Fiets- en Wandelbeurs biedt Zwitserland de ruimte om als themaland te fungeren. Met de 'Grand Tour of Switzerland' ontdek je over een parcours doorheen de ganse beurs de vele gezichten van Zwitserland. Verstuur een kaart naar familie, vrienden. Like Zwitserse panorama's op social media walls. Ga luisteren naar spreekbeurten over wandelen en fietsen in Zwitserland. Wist je dat het Alpenland zo maar eventjes 65 000 km bewegwijzerde wandelpaden heeft én 12 000 km fietsroutes. Maar ook in Mount Expo en e-bike Challenge staat Zwitserland centraal. 

Fietsinfo

Heb je vragen over fietsvakanties in eigen land, Europa of ver over de grenzen. Ga aan een tafeltje zitten en laat ervaren fietsreizigers je informeren over hun belevenissen. Zij zullen je bijstaan met praktische tips. Beeldreportages halen je helemaal naar dromenland. Bi live-demonstratie pik  je heel wat nuttige tips op over fietsherstelling, een gps gebruiken op de fiets, hoe je je bagage kwijt kan op een fiets, enz.

Wandelinfo

Een aparte ruimte is ingevuld door ervaringsdeskundigen die graag en geduldig je 'wandelvragen' zullen beantwoorden. Ook wandelen vereist een geschikte uitrusting. Welke kledij draag je best? Met wat steek je je rugzak vol? Hoe gebruik je een GR (Grote Routepad)? 

Maak op de beurs kennis met Wandelsport Vlaanderen vzw, een erkende sportfederatie met 350 Vlaamse wandelclus en 60 000 actieve leden. Je vindt op de beurs de geknipte wandelschoen, tips over gezonde voeding, wat is smovey walk. Welk type rugzak neem je mee? Drinkflessen, wandelsokken en wandelstokken, ... je ziet ze in alle maten op de stands. 

Eindelijk werk maken van die droomreis 'een voettocht naar Compostela'? Op de beurs vind je alle nodige info in het Pelgrimspaviljoen. Met lezingen, een fotopresentatie, ...   

Fietsparcours 

Je overweegt de aankoop van een fiets? Zat je nog nooit op een e-bike, dan krijg je op de beurs op liefst vijf indoorparcoursen daartoe ruim de kans. Er is zelfs een apart kinderfietsparcours. Maar evenzeer kan je een bakfiets testen, een step, een tandem, een ligfiets, een e-mountainbike, enz.

Koop je een ticket voor de Fiets en Wandelbeurs, dan kan je gratis naar e-bike Challenge en Mount Expo.

e-bike Challenge

Een toegangsticket voor de Fiets- en Wandelbeurs biedt automatisch gratis toegang voor e-bike Challenge. Alle soorten elektrische fietsen, speed pedelecs, e-mountainbikes. Je kan ze uittesten op drie indoor parcours. 

Mountexpo

Alle info over klimmen, bergwandelen, alpinisme en wintersport vind je op Mountexpo, de klim- en bergsportbeurs. Infostands, lezingen, workshops voor efficiënt kaart- en kompasgebruik. Het nieuwste materiaal kan je proefondervindelijk uittesten,...  Koop je een ticket voor de Fiets- en Wandelbeurs, dan heb je gratis toegang voor Mountexpo.  

Reisorganisaties 

Kleine reisorganisaties hebben ook een plaats op de Fiets-en Wandelbeurs. Voor een persoonlijk gesprek, foto's en reisverhalen kan je terecht in de paviljoens fietsen en wandelen.

Praktisch 

Fiets en Wandelbeurs, zaterdag 10 en zondag 11 februari 2018. Flanders Expo, Maaltekouter 1, 9051 Gent. Meer info op www.fietsenwandelbeurs.be,  www.ebikechallenge.be en www.mountexpo.be.

Met het ticket voor de Fiets en Wandelbeurs heb je gratis toegang tot de E-bike Challenge en Mount Expo. Koop je ticket online vanaf 1 december met aantrekkelijke korting in voorverkoop.

Lees ook deze blogitems

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info