4x inspiratie voor een prachtige vakantie in Kreta

4x inspiratie voor een prachtige vakantie in Kreta

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en een populaire vakantiebestemming voor veel mensen. En dat is zeker niet voor niets. Het eiland heeft namelijk veel te bieden voor zowel cultuur- als natuurliefhebbers. Verder is het eiland een perfecte keuze voor een relaxte strandvakantie. Ga jij binnenkort op vakantie naar Kreta? Hieronder vind je inspiratie voor een onvergetelijke vakantie in Kreta.

Slaap in de culturele stad Rethymnon

Waarschijnlijk kom je met het vliegtuig aan wanneer je het eiland bezoekt. Een vliegticket naar Kreta is eenvoudig te vinden en vanaf het vliegveld kun je doorrijden naar de eeuwenoude stad Rethymnon. Deze stad is een ideaal startpunt om jouw vakantie mee te beginnen. De stad stamt uit de Oudheid en dat zie je terug in het oude stadsgedeelte. Neem een bezoekje aan de grootste culturele bezienswaardigheid, het fort ‘Fortezza’. Duik in de geschiedenis en laat je meenemen door de verhalen uit de 16e eeuw. Een ideaal rustig begin van je vakantie

Bezoek het roze strand ‘Elafonissi’

Heb je weleens een roze strand gezien? Misschien denk je dat dit alleen bestaat op tropische eilanden ver buiten Europa. Maar niets is minder waar. In Kreta vind je het roze zandstrand ‘Elafonissi’ en dit is zeker een aanrader om te bezoeken. Het strand ligt net iets buiten de kustlijn en kun je lopend door het water bereiken. Probeer het strand te bezoeken tijdens eb, dan is het water erg laag en is het strand een stuk makkelijker te bereiken. Het strand is omgeven met een prachtige blauwe lagune, waar je ook kan gaan snorkelen.

Leer het binnenland kennen op safari

Een safari is zowel voor cultuur-, natuur- en activiteitliefhebbers een goede keuze. In Kreta kun je op veel verschillende plekken een 4x4 safari boeken. Op zo’n safari rijd je door de binnenlanden en krijg je een indruk van de ongerepte natuur. Verder breng je een bezoek aan de authentieke dorpen, waar je geen toeristen vind. Zo maak je kennis met de authentieke Griekse cultuur. Onderweg kom je langs de mooiste plekken, kijk je uit naar de mooiste uitzichten en rijd je over de wat moeilijk berijdbare wegen. Een aanrader voor iedereen, jong en oud

Huur een bootje

Op de Griekse eilanden is het erg eenvoudig om een bootje te huren en te gaan varen. De kosten zijn erg laag en het is een heerlijke activiteit voor een dagtrip. Vaar rond het eiland en ontdek het eiland vanaf de zee. Leg je boot voor anker bij een mooi strand en geniet van de plekken die alleen te bereiken zijn vanaf de zee. Of spring van de boot af en ga snorkelen in zee.

Na het lezen van dit artikel heb jij vast meer inspiratie gekregen voor jouw vakantie op Kreta.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info