Kreta: Chania en Iraklion

Zonnen en af en toe een uitstap

Het zonovergoten Griekse eiland Kreta bestaat uit twee regio's, het westelijk en het oostelijk deel. Dit is puur toeristisch doordat er twee luchthavens zijn: Chania in het westen en Iraklion (Heraklion) in het oosten. Deze laatste plaats is de hoofdstad van het eiland. Bij een bezoek aan deze stad krijg je dankzij zijn musea en bezienswaardigheden een compleet overzicht van de rijke geschiedenis van het eiland. Lees meer

Veel toeristen gaan naar Kreta om te genieten van de zon en af en toe een uitstapje te maken.
  • Geniet van zon, goudgele stranden op Kreta
  • Maak af en toe een uitstapje
  • Bezoek Samariakloof
  • Voor elk wat wils: strand of ergens rustig in het binnenland 
  • Korte transfer vanaf de twee luchthavens  
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Lees alles over Kreta in de gratis preview gids

Veel toeristen gaan naar Kreta om te genieten van de zon en af en toe eens een uitstapje te maken in de bergen. In elk geval moet je zeker de langste kloof van Europa bezocht hebben, de Samariakloof. Ben je sportief en kan je tegen een beetje zonnewarmte, dan maak je best een wandeling door deze 18 km lange kloof. Het is een onvergetelijke ervaring.

De zandstranden en bijhorende toeristenoorden vind je in het noordelijk deel van het eiland. Nooit veraf van een luchthaven liggen de natuurlijke goudgele stranden, al dan niet van palmbomen voorzien. Het voordeel van Kreta is dat je kan kiezen tussen een druk vakantieoord, een rustig plaatsje aan de kust of een verblijf in het binnenland, ver weg van de toeristen.

Reviews en beoordelingen Kreta

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kreta: Chania en Iraklion? Plaats je beoordeling

Daniel VANDERSTICHELEN22 april 2019

zeer nuttige stadswandelingen zoals we gewoon zijn van euroreizen, aan te bevelen aan iedereen

Gerd11 maart 2019

Mooie en duidelijke gids met veel nuttige tips. Reis is gepland in juni maar kan nu al een beetje wegdromen, fantastisch!

Vanbever10 januari 2019

Mijn dochter is haar gezinsvakantie aan het plannen. Zoals steeds zijn jullie reisgidsen een belangrijke bron om de dagen nuttig te gaan vullen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info